Ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων οι βασικοί κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 24χρονου κτηνοτρόφου Μανώλη Στρατάκη σε ορεινή περιοχή των Ανωγείων, κατά τη διάρκεια αιματηρής συμπλοκής.

Συγκεκριμένα έκρινε ένοχο τον 22χρονο ξάδερφο του θύματος, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Τον 55χρονο πατέρα και θείο του άτυχου Μανόλη, έκρινε ένοχο για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ την ίδια ώρα η σύνθεση του δικαστηρίου έκρινε ένοχο τον πατέρα του θύματος για παράνομη οπλοφορία, όπως επίσης και τον έναν εκ των αδελφών του.

Τον άλλο αδερφό του Μανόλη έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ αργότερα θα ανακοινωθούν και οι ποινές που τελικά τους επιβλήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί μια αποστροφή δικηγόρου από την πλευρά των δραστών φόρτισε την ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να υπάρξουν στη δικαστική αίθουσα φραστικές αψιμαχίες μεταξύ συγγενών των δύο πλευρών, με την ένταση να κινδυνεύει να κλιμακωθεί επικίνδυνα.

Τα πνεύματα ωστόσο καταλάγιασαν μετά από την επέμβαση του προέδρου του δικαστηρίου ο οποίος διέταξε την αποβολή από την αίθουσα των ατόμων που διαπληκτίζονταν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αστυνομικά μέτρα που έχουν αναπτυχθεί πέριξ του δικαστικού μεγάρου είναι δρακόντεια για την αποφυγή επεισοδίων μεταξύ των συγγενών όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση