HomeHL-GreeceΌποιος δεν έχει κοντή μνήμη, ξέρει ποιος έβαλε «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά θέματα

Όποιος δεν έχει κοντή μνήμη, ξέρει ποιος έβαλε «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά θέματα

Η Προεδρία της Δημοκρατίας σε Σαμαρά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επισήμως, η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν απάντησε στον πρώην πρωθυπουρό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έκανε λόγο για ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αλέξη Τσίπρα, στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Πάντως, κύκλοι της Προεδρίας υπογράμμιζαν σχετικά, απαντώντας στον κ. Σαμαρά: «Όποιος δεν έχει κοντή μνήμη, ξέρει ποιος έβαλε «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά θέματα».

Νωρίτερα, επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε και το Μέγαρο Μαξίμου

«Ο κ. Σαμαράς διέπραξε μείζον θεσμικό ατόπημα, εμπλέκοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ιταμό μάλιστα τρόπο, στην αντιπαράθεση για το θέμα της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ. Το ατόπημα είναι ακόμα βαρύτερο, γιατί ο κ. Σαμαράς γνωρίζει, ως πρώην πρωθυπουργός, τα όρια των συνταγματικών εξουσιών του Προέδρου. Η υπονόμευση, σε τόσο κρίσιμες εθνικά στιγμές, της συνταγματικής τάξης, είναι ασυγχώρητη.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με την πρωινή του επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τις δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, άνοιξε τους συνταγματικούς ασκούς του Αιόλου, οφείλει να απαντήσει αν συμπλέει με τον κ. Σαμαρά, στην επίθεση κατά του Προέδρου και της συνταγματικής τάξης» αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Η ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση