Κατά 50% μειώνει τα τέλη αεροδρομίου η Fraport στην Ελλάδα κατά τη χαμηλή τουριστική περίοδο φέτος, όπως αναφέρει ο capital.gr, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει νέες διεθνείς πτήσεις σε 14 ελληνικά αεροδρόμια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, “είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό το κίνητρο θα βοηθήσει να αυξηθεί η επιβατική κίνηση στους χειμερινούς μήνες καθώς και να παραταθεί η τουριστική περίοδος, κάτι που αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τις τοπικές κοινότητες και για εμάς”.

Οι μήνες της χαμηλής τουριστικής περιόδου είναι από το Νοέμβριο μέχρι το Μάρτιο.

Τα 14 αεροδρόμια πέρυσι φιλοξένησαν 27,6 εκατ. επιβάτες, αριθμός αυξημένος κατά 10,3% και η Fraport τόνισε πως αναμένει μια παρόμοια αύξηση φέτος.

Σύμφωνα με την έκπτωση αυτή, η Fraport θα χρεώνει τις αεροπορικές εταιρείες περίπου 7 ευρώ για κάθε επιβάτη που αναχωρεί, από την υφιστάμενη τιμή των 13,5 ευρώ. Αυτό το πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο χρόνια.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει αναλυτικά:

“Η Fraport Greece συνεπής στη δέσμευσή της για στήριξη του τουρισμού και κατά τη χειμερινή περίοδο, προχώρησε στη δημιουργία κινήτρου που ανοίγει το δρόμο για την εισαγωγή νέων διεθνών δρομολογίων κατά τους χειμερινούς μήνες.

Διανύοντας μόλις το πρώτο έτος παρουσίας της στην εγχώρια αγορά αερομεταφορών, υλοποιεί τον επιχειρηματικό της στόχο για ανάπτυξη της κίνησης εφαρμόζοντας πρόγραμμα κινήτρων, διάρκειας 2 ετών, αρχής γενομένης από τον χειμώνα του 2018 – 2019. Το πρόγραμμα αυτό, στοχεύει στην υποστήριξη των αεροπορικών εταιρειών ώστε να εισάγουν νέα, διεθνή δρομολόγια κατά τη χειμερινή περίοδο.

Μολονότι η τιμολογιακή πολιτική αεροναυτιλιακών τελών που ισχύει, είναι ήδη ανταγωνιστική, η Fraport Greece έμπρακτα συμβάλλει προς την κατεύθυνση επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Συγκεκριμένα το εν λόγω κίνητρο ανάπτυξης νέων δρομολογίων κατά τους χειμερινούς μήνες, συνεπάγεται με εκπτώσεις στα αεροναυτιλιακά τέλη της τάξεως του 50% διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης σε 14 ελληνικούς προορισμούς, ενδυναμώνοντας την ίδια ώρα τις συνεργασίες της με τις αεροπορικές εταιρείες.

Με αφορμή την εισαγωγή του συγκεκριμένου αναπτυξιακού κινήτρου, ο Γενικός Διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece, κ. Γιώργος Βήλος, δήλωσε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι το συγκεκριμένο κίνητρο θα βοηθήσει στην αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά τους χειμερινούς μήνες και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που αποτελεί το μεγαλύτερο ζητούμενο και πρόκληση τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για εμάς.

Στην Fraport Greece καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθεί και να τονωθεί περαιτέρω η ανοδική τάση που καταγράφεται στα 14 ελληνικά αεροδρόμια αποδεικνύοντας ότι πιστεύουμε στη δυναμική του ελληνικού τουριστικού προϊόντος το οποίο προσδοκούμε να το θωρακίσουμε απέναντι στις όποιες διακυμάνσεις παρουσιάζονται στις ανταγωνιστικές αγορές και να καταστήσουμε ελκυστικό 365 μέρες το χρόνο. Μέσω συγκεκριμένων και στοχευμένων δράσεων και συνεργειών, συνεχίζουμε με συνέπεια το έργο μας συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση