HomeΚΡΗΤΗΜιχελογιαννάκης: «Να ξεκαθαριστεί το ζήτημα της γλώσσας και ιθαγένειας»

Μιχελογιαννάκης: «Να ξεκαθαριστεί το ζήτημα της γλώσσας και ιθαγένειας»

Τι αναφέρει ο Ηρακλειώτης βουλευτής για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις εξελίξεις του Σκοπιανού ζητήματος αναφέρεται σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι είναι αναγκαίο να ξεκαθαριστεί το ζήτημα της γλώσσας και της ιθαγένειας των Σκοπιανών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μιχελογιαννάκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είναι εθνικά αναγκαίο να ξεκαθαριστεί ότι η γλώσσα των σκοπιανών δεν είναι μακεδονική, αλλά καθαρά σλαβικής προέλευσης, δηλαδή, να μην υπάρχει σύγχυση ονοματολογική.

Είναι εθνικά αναγκαίο να ξεκαθαριστεί το ότι η ιθαγένεια των σκοπιανών δεν είναι μακεδονική και δεν πρέπει να αφεθεί κανένα περιθώριο ώστε να αναγράφεται στην ταυτότητά τους «Μακεδόνας πολίτης».

Είναι εθνικά αναγκαίο να μην χρησιμοποιηθεί η ευκαιρία πρόσκλησης στην ΕΕ και ιδιαίτερα στο ΝΑΤΟ, ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Οι σκοπιανοί είναι σλαβομακεδόνες, έχουν γλώσσα σλαβομακεδονική, ταυτότητα σλαβομακεδονική και πρώτα πρέπει να κάνουν την απαραίτητη συνταγματική αναθεώρηση και μετά να διεκδικούν ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Σαφώς η συμφωνία θα πρέπει να περάσει με αυξημένη πλειοψηφία από τη Βουλή.

Σαφώς και στην πρόταση μομφής που πιθανόν να κάνει η Νέα Δημοκρατία, η αρμόζουσα απάντηση είναι ότι, θα πρέπει να κοιτάξουν αυτοί που έφεραν την κατάσταση ιστορικά σε αυτό το σημείο, καλά θα κάνουν να μη μιλούν και καλό είναι να καταλάβουν ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το ηθικό πλεονέκτημα να λύσει το πρόβλημα».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση