HomeΚΡΗΤΗΠρωτοφανής η κυβερνητική αδράνεια για τα προβλήματα των νοσοκομείων

Πρωτοφανής η κυβερνητική αδράνεια για τα προβλήματα των νοσοκομείων

Παρέμβαση στη βουλή από τον Β. Κεγκέρογλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mε ερώτηση του, προς το Υπουργείο Υγείας, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζει την πρωτοφανή κυβερνητική αδράνεια για τα προβλήματα του ΠΑΓΝΗ και των νοσοκομείων της Κρήτης και ζητά να προστατευθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας και να αυξηθούν οι εργαζόμενοι στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, τόσο στο ΠΑΓΝΗ όσο και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Κρήτης, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Αναταραχή επικρατεί στο χώρο της Υγείας στο Νομό Ηρακλείου αλλά και γενικότερα στην Κρήτη.

Τουλάχιστον επικίνδυνη χαρακτηρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, οι οποίοι μάλιστα προχωρούν αύριο σε παγκρήτια κινητοποίηση.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο ΠΑΓΝΗ οι ασθενείς νοσηλεύονται σε απλούς θαλάμους, οι οποίοι θα έπρεπε να βρίσκονται σε μονάδες αυξημένης φροντίδας ενώ 3.000 ασθενείς είναι σε λίστα για να χειρουργηθούν και η αναμονή στα ιατρεία φτάνει ακόμη και τους πέντε μήνες.

Επιπλέον, με διπλοβάρδιες και χωρίς ρεπό δουλεύουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, το οποίο δεν στελεχώνεται επαρκώς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζόμενων του ΠΑΓΝΗ: «όλα σχεδόν τα τμήματα βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση υποστελέχωσης» με τραγικές συνέπειες για τους ασθενείς ενώ η κρατική υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου οδηγεί στη λειτουργία του νοσοκομείου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς.

Μάλιστα, η δυσαρέσκεια, η ταλαιπωρία και οι έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών και των εργαζομένων για την αδράνεια της Κυβέρνησης, διατυπώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και στον ημερήσιο τοπικό τύπο.

Επειδή, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχουν δεσμευθεί επανειλημμένως ως προς τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στον τομέα της Υγείας.

Επειδή, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συχνά επαίρεται για την επικείμενη αύξηση των εργαζομένων στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

Επειδή, η κυβέρνηση επιδεικνύει πρωτοφανή αδράνεια για τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας, ιδίως στο Νομό Ηρακλείου  και γενικότερα στην Κρήτη και δεν έχει ενημερώσει κανέναν αρμόδιο φορέα για τον σχεδιασμό που έχει για να αντιμετωπίσει την επικείμενη αποψίλωση των Νοσοκομείων της Κρήτης σε προσωπικό.

Επειδή η κατάσταση βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη και στις σχετικές κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις δεν λαμβάνω ικανοποιητικές απαντήσεις.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να διασφαλίσετε την απρόσκοπτη λειτουργία του ΠΑΓΝH και των υπόλοιπων Νοσοκομείων της Κρήτης;

-Με ποιο τρόπο θα υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις σας για προστασία των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, αλλά και την αύξηση των εργαζομένων στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, τόσο στο ΠΑΓΝΗ όσο και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Κρήτης;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση