HomeΓΝΩΜΕΣΝίκος Αντωνακάκης: «Έτσι γίνεται αφου έτσι συμφέρει»

Νίκος Αντωνακάκης: «Έτσι γίνεται αφου έτσι συμφέρει»

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Την ανάγκη ενημερωσης των δημοτών για την υποχρέωση τους να δηλώσουν τα αδόμητα μη ηλεκτροδοτούμενα ακινήτα τους για να αποφύγουν υπέρογκα πρόστιμα επισημαίνει το στέλεχος της ΝΔ Νίκος Αντωνακάκης τονίζοντας τα εξής :
Ενα βέβαιο τρόπο να εξασφαλίζουν πολλαπλάσια έσοδα με ¨καπέλο¨ τις προσαυξήσεις φαίνεται οτι έχουν βρεί εδω και χρόνια οι Δήμοι με τις ευλογίες της πολιτείας.
Το τέλος ακίνητης περιουσίας για όσουν έχουν δομημένα ακίνητα ειναι γνωστό και κυρίως είναι ενήμεροι οι ιδιοκτήτες τους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για το ποσό που τους αντιστοιχεί.Όμως δεν έχουν την ίδια τύχη της ενημέρωσης και οι ιδιοκτήτες αδόμητων μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων.
Μάλιστα οι «εγκέφαλοι»- νομοθέτες σύμφωνα με τον Ν.2130/93 οπως αυτός τροποποιηθηκε-συμπληρωθηκε  προσφατα υποχρεώνουν τους ιδιοκτήτες να δηλώνουν οικιοθελώς (!) το ακίνητο τους για να πληρώνουν στον Δήμο στον οποίο ανηκουν το ΤΑΠ.
Μάλιστα για όσους αμελουν την υποχρέωση δήλωσης προβλέπεται κάθε χρόνο προσαύξηση 200%!. Επιπροσθέτως οσα ακίνητα είχαν κάνει υπέρβαση της οικοδομικης αδείας εως την ημέρα της τακτοποίησης τους επιβαρύνομται και αυτά για το τμημα της υπερβασης με προσαυξη 200% αναδρομικά από το ετος 2013 και μετα.
Δηλαδή οι νομοθέτες διαχωρίζουν την υποχρέωση της ενημέρωσης ανάμεσα στους ιδιοκτήτες δομημένων και αδόμητων οικοπέδων με τους μεν να ειναι ενήμεροι  μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τους δε να υποχρεώνονται σε ετήσια υπενθύμιση σε κάποιο σημειωματάριο.
Είναι προφανές οτι ειναι αρκετοί ιδιοκτήτες της δευτερης κατηγορίας που ακόμη και αν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καταβάλουν  το ΤΑΠ , το αμελούν αφου κανείς δεν τους ενημερώνει.
Ετσι όταν χρειαστούν δημοτική ενημερώτητα  π.χ για μεταβιβάσεις ,πάσης φύσεως συμβόλαια κλπ έρχονται αντιμέτωποι με υπέρογκες προσαυξήσεις ως ποινή για την αμέλεια τους! Στον Δήμο Ηρακλείου οι περιπτώσεις ειναι εκατοντάδες και όμως κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει ενδιαφερθεί σοβαρά να απαντήσει στην ευλογη ανάγκη της ενημέρωσης προς τους πολίτες.
Προφανώς και βολεύει γιατί συμφέρει τα δημοτικά έσοδα.Ομως αυτή η λανθασμένη πρακτική την οποία δημιούργησε ο νομοθέτης, οφείλει ο Δήμος Ηρακλείου ,όπως και όλοι οι άλλοι δήμοι να την υπερκεράσει και να κάνει το χρέος του.
Δηλαδή να προστατέψει τους δημότες του φροντίζοντας απλά για την ενημέρωση τους από τα ΜΜΕ αλλά και μεσω τον λογαριασμών του νερού υδρευσης.
Σε κάθε άλλη περίπτωση ο δήμος στα μάτια των δημοτών φαντάζει περισσότερο ως «μπαταχτσής».
Διαφήμιση
Διαφήμιση