HomeHL-GreeceΦοβούνται εισβολή του «Ρουβίκωνα» στη ΓΑΔΑ

Φοβούνται εισβολή του «Ρουβίκωνα» στη ΓΑΔΑ

Tο τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι περιπολίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακόμη και…εισβολή του «Ρουβίκωνα» στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής φοβούνται υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και για αυτό τον λόγο το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι περιπολίες  περιμετρικά του αστυνομικού μεγάρου  και  η στατική φύλαξη.

Καθημερινά ένστολοι και… «αφανείς» αστυνομικοί ελέγχουν κάθε περίεργη κίνηση. Τα μέτρα αυτά αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο μετά την απόπειρα εισβολής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τα 20 μέλη του Ρουβίκωνα.

Για αυτό το λόγο καθημερινά, άνδρες και γυναίκες, ένστολοι και μη, πραγματοποιούν υπηρεσία περιμετρικά του κτιρίου, για να αποφευχθεί μια εισβολή που θα αποτελεί  κάζο και ο αντίκτυπος στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό θα είναι ιδιαιτέρως μεγάλος και θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Αστυνομικοί που συμμετέχουν στα σχετικά μέτρα τάξης, σχολιάζουν σκωπτικά, «δηλαδή και να έρθουν εδώ, τι θα κάνουμε εμείς, έτσι και αλλιώς θα τους αφήσουν ελεύθερους μετά από λίγο».

Η Ελληνική Αστυνομία μοιάζει  να έχει σοβαρό πρόβλημα αντίδρασης, καθώς με εξαίρεση την αποτροπή εισβολής στο υπουργείο, μοιάζει  αδύναμη να αντιδράσει, καθώς διαπιστωμένα έχει κάκιστο επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των μελών του Ρουβίκωνα. Παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει και τις αντιδράσεις  από βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία, υποστηρίζουν τα μέλη του Ρουβίκωνα, δίνοντας τους συνεχώς άλλοθι και υποστηρίζοντας πως κάνουν «ακτιβίστικες ενέργειες», όπως είχε δηλώσει ο Γιώργος Κυρίτσης στις 23 Απριλίου, ή όπως ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, δήλωσε  στις 2 Ιουνίου, πως «Και έξω από τον Λευκό Οίκο πετούν χαρτάκια σε διαμαρτυρίες, αλλά δεν συλλαμβάνονται».

Η αστυνομία αποδεδειγμένα δεν έχει τρόπο αντιμετώπισης της ομάδας. Ειδικά όπως κατά καιρούς υποστηρίζουν συνδικαλιστές αστυνομικοί, «από την στιγμή που καταργήθηκε η ομάδα ΔΕΛΤΑ, που είχε την δυνατότητα άμεση  και ταχείας επέμβασης όπου ήταν αναγκαίο και κρινόταν απαραίτητο επιχειρησιακά. Η αστυνομία έχει ρόλο καταγραφικό, με άνδρες της ασφάλειας που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κέντρου της Αθήνας, να ενημερώνουν για την ώρα της επίθεσης, των αριθμό των ατόμων που συμμετείχαν και τις φθορές που προκλήθηκαν. Εκ των υστέρων, αναζητούν τους… δράστες μέσω βιντεοληπτικού υλικου.

newpost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση