HomeΚΡΗΤΗΕλεγχος με 8ετή καθυστέρηση!

Ελεγχος με 8ετή καθυστέρηση!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μάλιστα αυτές τις ημέρες θα γίνει ο έλεγχος από την Επιτροπή Ετοιμορροπίας της Πολεοδομίας του Δήμου Χανίων για την άρση της ετοιμορροπίας, ενώ επίκειται για τα τέλη Ιουνίου η πραγματοποίηση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Νέων – Νεανίδων. Οι κερκίδες είχαν υποστεί μικροζημιές μετά τον σεισμό του Ιανουαρίου του 2006. Οι ζημιές, που ήταν κυρίως μικρορωγμές, αποκαταστάθηκαν άμεσα από τη Γ.Γ.Α. Ωστόσο, η άρση της ετοιμορροπίας δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα παρά του ότι οι κατά καιρούς Διοικήσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου το είχαν ζητήσει εγγράφως!

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Χαζιράκη πρόεδρο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την πραγματοποίηση του Παγκόσμιο πρωταθλήματος.

«Στον σεισμό του 2006 είχαν διαπιστωθεί κάποιες μικροζημιές (ρωγμές σε κάποια σημεία των κερκίδων του Κολυμβητηρίου) που θα έπρεπε να επιδιορθωθούν και στη συνέχεια να γίνει επανέλεγχος από την Επιτροπή που τις διαπίστωσε και να άρει την ετοιμορροπία. Οι εργασίες αυτές έγιναν και έχουμε και τις βεβαιώσεις από τους αρμόδιους μηχανικούς που τις είχαν επιβλέψει. Ομως, ποτέ δεν ήρθε η Υπηρεσία να ελέγξει και να άρει την ετοιμορροπία», δήλωσε στα “Χ.Ν.” ο κ. Χαζιράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Χαζιράκη και η προηγούμενη Διοίκηση του Ε.Α.Κ. είχε αποστείλει αίτημα προς την αρμόδια Επιτροπή Ετοιμορροπίας να κάνει τον αναγκαίο έλεγχο και να εκδόσει τη διαπιστωτική πράξη ότι έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εργασίες.

«Ξανακάναμε και εμείς έγγραφο στην Πολεοδομία, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανανέωσης της άδειας λειτουργίας του Κολυμβητηρίου που λήγει στις 31 Ιουνίου. Οπως γνωρίζετε ήδη 3 Κολυμβητήρια στη Θεσσαλονίκη έκλεισαν, γιατί δεν ανανέωσαν τις άδειές τους. Είναι πλέον στη διάθεση του Υπουργείου Πολιτισμού να μην ανανεώνει τυπικά τις άδειες, αλλά ουσιαστικά ελέγχοντας όλες τις προϋποθέσεις. Από την πυρασφάλεια μέχρι τη στατικότητα και όσα προβλέπονται σε οποιαδήποτε άλλο κτήριο Δημόσιο ή μη. Το αίτημα αυτό για την άρση της ετοιμορροπίας έγινε στο πλαίσιο της άδειας λειτουργίας και ήδη έχουν προχωρήσει οι ενέργειες για την πυρασφάλεια του Κολυμβητηρίου και είμαστε σε καλό δρόμο για να ολοκληρωθούν.»

Σε ερώτημά μας για την έντονη φημολογία που υπάρχει ότι η διαδικασία αυτής της άρσης της ετοιμορροπίας ανακινήθηκε και πάλι από κάποιους που πιθανόν δεν επιθυμούν την πραγματοποίηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ο κ. Χαζιράκης απάντησε πως «δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αυτές τις φήμες. Εμείς ζητήσαμε την άρση ετοιμορροπίας, επειδή διαφορετικά δεν μπορούμε να ανανεώσουμε την άδεια λειτουργία μας. Δεν μπορώ να αντιληφθώ, γιατί να μην γίνουν αγώνες; Ο,τι πρόβλημα πιθανώς υπάρξει από τη συγκεκριμένη διαδικασία θα αντιμετωπιστεί. Εξάλλου από το 2006 το Κολυμβητήριο λειτουργεί έτσι».

haniotika-nea.gr, Γιώργος Κώνστας

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση