HomeΚΡΗΤΗΆμεση η ανάγκη για ένα λειτουργικό σύστημα ύγειας

Άμεση η ανάγκη για ένα λειτουργικό σύστημα ύγειας

Τονίζει η ΝΟΔΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την δημιουργία ενός εθνικού συστήματος υγείας, που θα λειτουργεί αποτελεσματικά και θα εξασφαλίζει ισότιμη και καθολική πρόσβαση σε σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας είχε ως θέμα η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Στην συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Βαγγέλης Παπαδάκης, ο Συντονιστής Τομέων της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Γιώργος Λυρώνης, ο Υπεύθυνος Τομέα Υγείας ΔΗΜΤΟ Ηρακλείου κ. Χάρης Λυδάκης και ο Αντιπρόεδρος της Οργάνωσης κ. Βασίλης Βαρούχας.

Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ εξέφρασε τις θέσεις της και την ανάγκη που υπάρχει για  ουσιαστικές δράσεις κ επαφές με τους επαγγελματίες της υγείας ενώ παράλληλα πρόσθεσε την ανεπάρκεια του κυβερνώντος κόμματος στον τομέα της υγείας.

«Η πρωτοβάθμια περίθαλψη, απαιτεί την δημιουργία ενός συστήματος, με εξασφαλισμένη διαχρονική βιωσιμότητα και όχι βασισμένο σε ένα ευκαιριακού και επικοινωνιακού τύπου θνησιγενή σχεδιασμό, που επιχειρεί η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Β. Καρκανάκης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις των κ.κ. Γιώργου Λυρώνη, Χάρη Λυδάκη και Βαγγέλη Παπαδάκη.

Η ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 και ώρα 6:30μ.μ. στη συνεδριακή αίθουσα του Ξενοδοχείου Ibis Iraklion Central, Κορωναίου 26, στο Ηράκλειο, με κύριο θέμα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Στη διάρκεια της σύσκεψης θα τεθούν οι προτάσεις των εκπροσώπων των φορέων και των συλλόγων που θα συμμετέχουν, ενώ θα παρουσιαστούν και οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Η σύσκεψη θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Τέλος, κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων της Συνέντευξη Τύπου υπήρξε η ανάγκη διαμόρφωσης ενός σύγχρονου Συστήματος Υγείας που θα έχει στο επίκεντρό του τις ανάγκες του ασθενή και που θα λειτουργεί με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια, ώστε κάθε ευρώ του φορολογούμενου να πιάνει τόπο. Που θα λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες και στόχους και αυστηρούς ελέγχους, προκειμένου η απόδοση και η αξία των παρεχόμενων υπηρεσιών να είναι μετρήσιμες. Που θα ενισχύει την αξιολόγηση των μονάδων Υγείας, εισάγοντας σαφή κίνητρα και αντικίνητρα που θα εξασφαλίζουν καλύτερες υπηρεσίες για όλους τους πολίτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση