HomeΚΟΣΜΟΣ«Εφιάλτης» η μανία του Τραμπ να σκίζει έγγραφα

«Εφιάλτης» η μανία του Τραμπ να σκίζει έγγραφα

Για τους αρχειοθέτες του Λευκού οίκου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συχνά τα σκίζει σε μέγεθος… κομφετί – Οι αρχειοθέτες πολλές φορές εξασκούνται στη λύση… παζλ

Πονοκέφαλο προκαλεί στους αρχειοθέτες του Λευκού Οίκου η συνήθεια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να σκίζει τα έγγραφα που διαβάζει σε τόσο μικρά κομμάτια που πολλές φορές θυμίζουν κονφετί.

Μάλιστα, η μανία του είναι τέτοια που καμιά φορά σκίζει τα έγγραφα «απλώς στα δύο, αλλά άλλες φορές σε κομματάκια τόσο μικρά που θυμίζουν χαρτοπόλεμο».

Σύμφωνα με το Politico, η συνήθεια του προέδρου Τραμπ να σκίζει τα έγγραφα αναγκάζει τους αρχειοθέτες να τα ανασυνθέτουν, εξασκούμενοι πολλές φορές σε λύση … παζλ.

«Είναι το πιο τρελό πράγμα που έχω δει ποτέ. Έσκιζε χαρτιά σε μικροσκοπικά κομματάκια», ανέφερε ο Σόλομο Λάρτεϊ, πρώην εργαζόμενος στον Λευκό Οίκο που ήταν υπεύθυνος για την αρχειοθέτηση των εγγράφων κατά τους πρώτους πέντε μήνες της προεδρίας Τραμπ.

Υποχρεωτική η αρχειοθέτηση των εγγράφων που διαβάζει ο πρόεδρος

Με βάση τη νομοθεσία, κάθε έγγραφο που διαβάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, είτε πρόκειται για επιστολή είτε για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε για ενημερωτικά υπομνήματα, θα πρέπει να φυλάσσεται και να στέλνεται κατόπιν στα Εθνικά Αρχεία.

Στο ρεπορτάζ του Politico δεν υπονοείται ότι ο 71χρονος πρόεδρος ενεργεί με αυτόν τον τρόπο για να «εξαφανίσει» έγγραφα αλλά ότι απλώς πρόκειται για μια παλιά συνήθειά του, ένα δικό του «σύστημα αρχειοθέτησης».

«Σαν να ήταν παζλ»

Ο Λάρτεϊ, που απολύθηκε τον Μάρτιο αποκάλυψε ότι οι υπάλληλοι του Λευκού Οίκου αναγκάζονται να ψάχνουν για τμήματα εγγράφων στο Οβάλ Γραφείο αλλά και στην ιδιωτική κατοικία του προέδρου, για να τα παραδώσουν στους αρχειοθέτες που τα ανασυνθέτουν «σαν να ήταν παζλ».

Ανάμεσα στα έγγραφα που ανασυστάθηκαν ήταν άρθρα εφημερίδων που είχε σημειώσει ο Τραμπ, προσκλήσεις και επιστολές βουλευτών και γερουσιαστών.

 

«Κάνω την πιο άχαρη δουλειά που θα μπορούσαν να μου ζητήσουν»

Ένας άλλος πρώην υπάλληλος του τμήματος αρχείων του Λευκού Οίκου, ο Ρέτζιναλντ Γιανγκ, είπε ότι ήταν η πρώτη φορά στα 20 χρόνια που εργάζεται, που είδε μια τέτοια πρακτική.

«Κοίταξα τον διευθυντή μου και του είπα: Είστε σοβαρός; Αμείβομαι με περισσότερα από 60.000 δολάρια ετησίως, θα έπρεπε να κάνω πολύ πιο σημαντικά πράγματα από αυτό. Είχα την εντύπωση ότι έκανα την πιο άχαρη δουλειά που θα μπορούσαν να μου ζητήσουν, εκτός από το να αδειάζω τους σκουπιδοντενεκέδες», ανέφερε.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση