Δεκάδες συλλήψεις πραγματοποίησαν οι διωκτικές αρχές του τόπου σε αεροδρόμια της Κρήτης για μία ακόμα βδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, συνολικά οι αστυνομικοί συνέλαβαν 45 άτομα – 30 άνδρες, 14 γυναίκες και ένας ανήλικος – για πλαστογραφία πιστοποιητικών στα αεροδρόμια Ηρακλείου, Χανίων και Σητείας.

Πιο αναλυτικά, από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν 39 άτομα (26 άνδρες, 12 γυναίκες και ένας ανήλικος) στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, έναν αλλοδαπό στο αεροδρόμιο Χανίων και πέντε άτομα (3 άνδρες και δύο γυναίκες) στο αεροδρόμιο Σητείας.

Και τα 45 άτομα επιχείρησαν να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία, Βέλγιο, Βρετανία, Τσεχία, Λετονία και Ολλανδία) ωστόσο κατά τον έλεγχο έδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, Χανίων και Λασιθίου.

Σύλληψη για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα

Παράλληλα, οι αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 39χρονο αλλοδαπό ο οποίος φαίνεται ότι προμήθευσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφε σε 36χρονη που ήθελε να φύγει από την χώρα μαζί με τα ανήλικα τέκνα της.

Ο 39χρονος συνόδευε την οικογένεια της 36χρονης κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο Ηρακλείου χθες το μεσημέρι και κατά τον έλεγχο δήλωσε πως ήταν ο σύζυγος της και πατέρας των παιδιών.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως πρόκειται για απάτη βλέποντας τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με αποτέλεσμα να συλλάβουν τόσο τον ίδιο όσο και την 36χρονη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση