HomeHL-9Απίστευτο: Προσπάθησαν να κλέψουν χρυσό από εικόνα της Παναγίας

Απίστευτο: Προσπάθησαν να κλέψουν χρυσό από εικόνα της Παναγίας

Σε ναό στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ιερείς και οι επίτροποι όταν άνοιξαν το Σάββατο  τους ναούς σε Δρακώνα και Σπηλιά του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά. Το προηγούμενο βράδυ άγνωστοι δράστες εισήλθαν στους ναούς και έκλεψαν αντικείμενα αξίας. Οι χωριανοί στη Δρακώνα έλειπαν την Παρασκευή το βράδυ σε γάμο και αυτό ωφέλησε τους διαρρήκτες οι οποίοι έσπασαν το τζάμι παραθύρου στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και μπήκαν μέσα.

Λες και ήξεραν ακριβώς τι έψαχναν κατευθύνθηκαν στο παγκάρι, δεν πήραν χρήματα γιατί δεν υπήρχαν αλλά βρήκαν τα κλειδιά της αποθήκης του ναού. Την άνοιξαν σαν κύριοι και δεν άφησαν ούτε σταγόνα ελαιολάδου. Έκλεψαν όλα τα δοχεία που φυλάσσονταν εκεί με περίπου 160 κιλά λάδι και προορίζονταν για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου του Αννουσάκειου στο Καστέλι.

Αφού έκλεψαν τον Άγιο Γεώργιο στη Δρακώνα, πήγαν στο διπλανό χωριό στη Σπηλιά. Εκεί με τον ίδιο τρόπο έσπασαν το τζάμι στο παράθυρο μπήκαν στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα και από το ιερό του ναού αφαίρεσαν όλα τα χρυσά τάματα και αντικείμενα. Αν και ο εφημέριος τα είχε πολύ καλά κρυμμένα, οι δράστες αφού έκαναν το ιερό φύλλο και φτερό τα εντόπισαν και τα πήραν όλα.

Το θράσος τους ήταν τέτοιο που προσπάθησαν να ξεκολλήσουν τα φύλλα χρυσού από τα χέρια της εικόνας της Παναγίας!

Είναι η τρίτη φορά που ο ναός της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας μπαίνει στο στόχαστρο διαρρηκτών με πρωταθλητή στις κλοπές στην περιοχή τον ναό του Αι Γιάννη του Ερημίτη.

Οι κάτοικοι νιώθουν ανασφάλεια μετά από αυτά τα περιστατικά.

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πρόκειται για τους ίδιους που είχαν διαρρήξει ναούς στα Σφακιά. Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τις μαρτυρίες λίγες μέρες πριν χτυπήσουν σε Δρακώνα και Σπηλιά, είχαν εμφανιστεί κάποιοι μικροπωλητές οι οποίοι πλησίασαν τους ηλικιωμένους του χωριού και στην προσπάθεια τους να πουλήσουν τα μικροαντικείμενα που κρατούσαν, έκαναν αρκετές ερωτήσεις για το αν σε όλα τα σπίτια γύρω από τους ναούς μένει κάποιος ή είναι άδεια, ώστε να πάνε και από εκεί να χτυπήσουν την πόρτα.

Οι αρχές εικάζουν ότι πρόκειται για τους ίδιους οι οποίοι απλά ήθελαν να δουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι στο να ακουστούν από τους γείτονες των εκκλησιών και εφιστά την προσοχή των πολιτών.

neatv.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση