Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού στην περιοχή της Χερσονήσου προχώρησαν χθες οι αστυνομικοί καθώς στην κατοχή του είχε προς διάθεση συνολικά 43 αμπούλες και 200 μπαλόνια με αέριο γέλιου.

Ο συλληφθείς όπως όλα δείχνουν επρόκειτο να πουλήσει σε νεαρούς θαμώνες τα μπαλόνια με το «αέριο της ευτυχίας» σε νυχτερινό κέντρο της Χερσονήσου όπου και εργαζόταν.

Η εισπνοή ποσότητας του αερίου αυτού και πιο συγκεκριμένα υποξειδίου του αζώτου, προκαλεί αυτομάτως μία έντονη ευθυμία, διάθεση για γέλιο και αίσθημα πληρότητας, καθώς ο χρήστης δευτερόλπετα μετά την εισπνοή αρχίζει να ονειροπολεί. Η επίδραση του αερίου, κρατά ελάχιστα λεπτά συνεπεία της υποξίας που προκαλείται δηλαδή της έλλειψης οξυγόνου. Η επίδραση του αερίου δεν κρατάει πολύ, συνήθως ένα λεπτό και η αίσθηση ευχαρίστησης που νιώθει ο χρήστης προέρχεται από την υποξία, την έλλειψη δηλαδή οξυγόνου.

Η ανακοίνωση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ

Στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης επισημαίνονται τα εξής:

«Συνελήφθη χθες (09.06.2018) μεταμεσονύκτιες ώρες, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, 20χρονος αλλοδαπός για  παράνομη πώληση συσκευασιών που περιείχαν αέριο γέλιου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού και δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης σε τουριστικές περιοχές, για την καταπολέμηση του φαινομένου της διάθεσης και κυκλοφορίας αντικειμένων και πλαστικών μπαλονιών που περιέχουν αέριο γέλιου, χθες (09.06.2018) μεταμεσονύκτιες ώρες πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου κατελήφθη ο 20χρονος να κατέχει και να διαθέτει εντός του καταστήματος φιαλλίδια-αμπούλες  και μπαλόνια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου.

 Συγκεκριμένα  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 43 φιαλίδια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου,
  • 2 μπαλόνια με αέριο γέλιου τα οποία ήταν έτοιμα προς χρήση,
  • 4 μεταλλικά αντικείμενα με τα οποία διοχετεύεται το αέριο γέλιου μέσα στα μπαλόνια,
  • 200 μπαλόνια

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση