HomeΚΟΣΜΟΣH γερμανική Αριστερά θέλει τα γερμανικά σύνορα ανοιχτά στους πρόσφυγες

H γερμανική Αριστερά θέλει τα γερμανικά σύνορα ανοιχτά στους πρόσφυγες

Έντονες οι διαφωνίες για το ζήτημα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάθε άλλο παρά αρμονικά διεξάγεται στη Λειψία το συνέδριο του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά». Στο επίκεντρο βρίσκεται η διαμάχη δύο γυναικών: της συμπροέδρου του κόμματος Κάτγια Κίπινγκ και της επικεφαλής της Κ.Ο. Ζάρα Βάγκενκνεχτ. Σε αντίθεση με την πρόεδρο του κόμματος η Ζάρα Βάγκενκνεχτ τάσσεται κατά μιας πολιτικής των ανοιχτών συνόρων: «Το να προσποιούμαστε ότι είναι ρεαλιστική η θέση ‘όποιος θέλει, ας έρθει‘, είναι εντελώς παράλογο».

Δεν είναι όμως λίγοι μέσα από την γερμανική Αριστερά που προσάπτουν στην προβεβλημένη στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης Ζάρα Βάγκενκνεχτ ότι με τη θέση της προσβλέπει σε ψήφους του δεξιού και ακροδεξιού πολιτικού χώρου.

Οι διαφωνίες στους κόλπους της Αριστεράς, και με αφορμή το προσφυγικό, σχετίζεται άμεσα με την υποχώρηση των ποσοστών του κόμματος στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι τρίτη δύναμη στο γερμανικό κοινοβούλιο αναδείχθηκε η ξενοφοβική Εναλλακτική για τη Γερμανία, στερώντας την Αριστερά από τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κατά συνέπεια η Αριστερά έχει λιγότερο χρόνο ομιλίας στη βουλή και πιο περιορισμένη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης. Αυτό όμως που έπληξε περισσότερο την γερμανική Αριστερά είναι ότι πολλοί πρώην ψηφοφόροι της έχουν στραφεί πλέον στην Εναλλακτική για τη Γερμανία και την σκληρή στάση της έναντι των προσφύγων και του Ισλάμ.

Deutsche Welle, protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση