HomeHL-GreeceΑνησυχία στην ΕΛΑΣ από την «έκρηξη» βίας με φόντο Κουφοντίνα και «Ρουβίκωνα»

Ανησυχία στην ΕΛΑΣ από την «έκρηξη» βίας με φόντο Κουφοντίνα και «Ρουβίκωνα»

Κάνουν λόγο για τεταμένο κλίμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το νέο ξέσπασμα βίας από αντιεξουσιαστικές ομάδες με φόντο τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα και οκτώ μέρη του Ρουβίκωνα που κάθονται στο εδώλιο και μια πολιτεία που τρεις μήνες νωρίτερα υποτάχθηκε στις απαιτήσεις των “παιδιών των Εξαρχείων” για την υπόθεση Γιαγτζόγλου, συνθέτουν ένα μωσαϊκό εξελίξεων που τρομάζει την Αστυνομία. Τα προεόρτια άρχισαν με καταδρομικές επιθέσεις σε πολιτικά γραφεία, υπηρεσίες υπουργείων και φυσικά την επίθεση με μολότοφ σε κλούβα των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.

Ένα εκρηκτικό κοκτέιλ με έρεισμα τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον απεργό Δημήτρη Κουφοντίνα και τις συγκεντρώσεις συμπαράστασης σε οκτώ μέλη του Ρουβίκωνα που δικάζονται την ερχόμενη Τρίτη στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Ετσι ανησυχία επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ για το τριήμερο που ακολουθεί καθώς όπως λένε οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει από τα στέκια των αντιεξουσιαστών, κάνουν λόγο για τεταμένο κλίμα.

Το Σάββατο έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον “Λουκά” της 17Ν, ενώ την Τρίτη η Αναρχική Ομοσπονδία έχει απευθύνει κάλεσμα στις αναρχικές ομάδες για συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια. Οκτώ μέλη της συλλογικότητας αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο και να δικαστούν καθώς έχουν ταυτοποιηθεί για ακτιβιστικές παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιήσει τόσο σε Αθήνα όσο και επαρχία.

Για τους αστυνομικούς όλα περιστρέφονται γύρω από τα δύο αυτά γεγονότα και το κλίμα που θέλουν να δημιουργήσουν οι ομάδες των Εξαρχείων μετά το “δεδικασμένο” της υπόθεσης Γιαγτζόγλου που πέρασε το δικό τους αφού πρώτα έκαψαν, έσπασαν και βανδάλισαν.

Ο στόχος

Το ενδεχόμενο στόχος της ομάδας των 30 κουκουλοφόρων που πραγματοποίησαν καταδρομική επιχείρηση στο κτήριο της οδού Γενναδίου, να μην ήταν ο πρώην υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αλλά τα γραφεία του Οικοδομικού Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων της Αθήνας θεωρούν ως επικρατέστερο οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας.

Όσο περνούν οι ώρες και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει εκτιμούν ότι αυτό που ήθελαν οι αναρχικοί με τις βαριοπούλες και τα στειλιάρια ήταν να χτυπήσουν έναν στόχο συμβολικό που να σχετίζεται με την υπόθεση του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα για τον οποίο μάλιστα εξέφρασαν αλληλεγγύη μέσω των φυλλαδίων που άφησαν στο κτήριο φεύγοντας. Η έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ έχουν ήδη σχηματιστεί δύο δικογραφίες για το χθεσινό συμβάν. Η μία έχει να κάνει με την επίθεση, τον στόχο των κουκουλοφόρων και τον εντοπισμό των δραστών. Οι αναλυτές της Κρατικής Ασφάλειας προσπαθούν μέσα από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει από τον χώρο, κάμερες της περιοχής αλλά και το βίντεο που τράβηξε ο κ. Βαρβιτσιώτης κατά τη διάρκεια της επίθεσης και ανέβασε στο προφίλ που διατηρεί στο Twitter να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Η δεύτερη αφορά στον πυροβολισμό από τον φρουρό του βουλευτή της ΝΔ όπου ο αστυνομικός της συνοδείας του όταν είδε τους νεαρούς να βγαίνουν και να τον πλησιάζουν, όπως ο ίδιος κατέθεσε, με απειλητικές διαθέσεις σήκωσε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί που διενεργούν προανάκριση προσπαθούν να διαπιστώσουν τις συνθήκες του πυροβολισμού και αν φυσικά ο φρουρός ενήργησε στο πλαίσιο του νόμου και των καθηκόντων του ενώ έχει διαταχθεί και ΕΔΕ για το συμβάν.

Από την έρευνα στο σημείο της επίθεσης, στα γραφεία του 2ου ορόφου της οδού Γενναδείου, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες προξένησαν φθορές στον αφαλό της εισόδου του συνεταιρισμού, ενώ δεν πείραξαν το γραφείο του πρώην υπουργού, ο οποίος ήταν μέσα με ξεκλείδωτη την πόρτα. Γεγονός που ενισχύει την εκδοχή ότι αυτός ήταν ο στόχος και όχι το γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη. Μετά τις ζημιές στην πόρτα, πέταξαν «τρικάκια» με συνθήματα αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα και έγραψαν με σπρέι στον τοίχο ανάμεσα στα δύο γραφεία, τη λέξη «αλληλεγγύη».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση