HomeCity GuideΑυλαία για τις εκδηλώσεις ενέργειας στο Ηράκλειο

Αυλαία για τις εκδηλώσεις ενέργειας στο Ηράκλειο

Στη Λότζια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώνονται σήμερα στη Λότζια οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας, οι οποίες έδωσαν στους πολίτες του Ηρακλείου το στίγμα μίας πόλης που εντάσσεται ενεργά στην ευρωπαϊκή προσπάθεια για την εξοικονόμηση και την προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Κεντρική συμμετοχή στις εκδηλώσεις είχε το Ενεργειακό Cluster Κρήτης μια συστάδα επιχειρήσεων με αντικείμενο την προώθηση συστημάτων παραγωγής και εξοικονόμησης ενέργειας που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Το Ενεργειακό Cluster Κρήτης εργάζεται με κύριο σκοπό την οργανωμένη προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την ανάδειξη των φυσικών ενεργειακών πόρων, την παροχή ενημέρωσης προς την Πολιτεία, την ενημέρωση και την εκπαίδευση για την οργανωμένη προώθηση των θεμάτων του σε νέες αγορές, τη συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς του Δημοσίου.

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας το Ενεργειακό Cluster Κρήτης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τους πολίτες του Ηρακλείου παρουσιάζοντας τους ενδιαφέρουσες εφαρμογές του για επαγγελματίες αλλά και για μικρά παιδιά.

Στο σημερινό περιβαλλοντικό θεατρικό παιχνίδι «Εν-εργώ», συμμετείχαν μαθητές της Ε’ Τάξης από το 47ο Δημοτικό Σχολείο του Ηρακλείου, οι οποίοι έφτασαν στη Λότζια προετοιμασμένοι. Μαζί με την εκπαιδευτικό τους είχαν ήδη δουλέψει ιδέες και θέματα για την εξοικονόμηση τα οποία παρουσίασαν σε funzin καθώς και σε ένα πρωτότυπο βίντεο. Αυτήν την ζωντανή εβδομάδα ενημέρωσης και αλληλεπίδρασης για την αειφόρο ενέργεια θα κλείσει σήμερα στις 19.30 η μοναδική ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών Batala Creta παίζοντας ρυθμούς samba reggae.

Οι κινηματογραφικές προβολές με περιβαλλοντικό περιεχόμενο ολοκληρώνονται σήμερα στις 21.00 με την ταινία δράσης «Day after tomorrow». Ένας κλιματολόγος προσπαθεί να προειδοποιήσει τον Λευκό Οίκο για μια σειρά ακραίων κλιματολογικών αλλαγών που θα επιφέρουν μια νέα εποχή παγετώνων, ύστερα από την αποκόλληση ενός τεράστιου κομματιού πάγου στην Ανταρκτική. Μια συναρπαστική περιπέτεια που θα καθηλώσει και θα ευαισθητοποιήσει τους θεατές για την κλιματική αλλαγή που συντελείται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση