HomeΚΡΗΤΗΦόρος τιμής στους εκτελεσθέντες της Μάχης της Κρήτης

Φόρος τιμής στους εκτελεσθέντες της Μάχης της Κρήτης

Από τον Δήμο Πλατανιά σε Αλικιανό, Κοντομαρί, Πατελάρι και Χρυσαυγή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες αγωνιστές από τις κοινότητες Αλικιανού, Κοντομαρίου, Πατελαρίου και Χρυσαυγής, απέδωσε ο Δήμος Πλατανιά κατά τη διάρκεια των παράλληλων Εκδηλώσεων Μνήμης που οργάνωσε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουνίου, στις ως άνω κοινότητες, στα πλαίσια του εορτασμού της 77ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης.

Οι  εκδηλώσεις μνήμης στον Αλικιανό (στον αύλειο χώρο Εκκλησίας), στο Κοντομαρί, στο Πατελάρι και στη Χρυσαυγή, περιλάμβαναν επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμούς εκ μέρους του Δήμου από τους αντιδημάρχους και τον πρόεδρο του ΔΣ Πλατανιά, καθώς και εκπροσώπων ενοριών, τοπικών αρχών και φορέων. Επετειακές ομιλίες για τα γεγονότα της εποχής εκφώνησαν – στον Αλικιανό η κα. Ειρήνη Κόρκακα, στο Πατελάρι ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βρυσών κ. Σπανουδάκης Στυλιανός, στο Κοντομαρί ο Δ/ντης του Γυμνασίου Πλατανιά  κ. Παπαστάμος Βασίλειος και στη Χρυσαυγή ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Περακάκης Ιωάννης – ενώ έγινε απόδοση ριζίτικων τραγουδιών και κατάθεση στεφάνων.

Η πραγματοποίηση των παραπάνω εκδηλώσεων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης που πραγματοποιεί συστηματικά ο Δήμος Πλατανια,  σε συνεργασία με τους κατά τόπους φορείς συλλόγους και ενορίες, έχουν ως στόχο η πολιτεία και οι τοπικές αρχές,  να θυμόμαστε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία και όχι μόνο ως τιμή αλλά και ως μνήμη – αλλά και έκφρασης ευγνωμοσύνης για τη υπέρτατη θυσίας τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση