HomeΚΡΗΤΗΘύμα εγκληματικής ολιγωρίας το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Θύμα εγκληματικής ολιγωρίας το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Γραπτή δήλωση Λ. Αυγενάκη για τις ελλείψεις προσωπικού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ζήτημα των σημαντικών ελλείψεων προσωπικού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου αναφέρεται σε γραπτή του δήλωση ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης κάνοντας λόγο για «εγκληματική ολιγωρία» του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Για σχεδόν ένα χρόνο, ένα πραγματικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς έχει μετατραπεί σε μνημείο ταλαιπωρίας χιλιάδων τουριστών και πηγή δυσφήμησης της Κρήτης διεθνώς.

Ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου τo μεγαλύτερο Μουσείο της Κρήτης και το δεύτερο σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα, εξαιτίας τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό – από τον περασμένο Σεπτέμβρη- δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει στο ελάχιστο τους χιλιάδες επισκέπτες του, οι οποίοι δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε ένα μπουκάλι νερό!

Είναι επιτακτική ανάγκη η αρμόδια Υπουργός να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, καθώς όσο αδιαφορεί, υπονομεύει το υψηλής ποιότητας τουριστικό προϊόν του νησιού μας, ακυρώνοντας προσπάθειες δεκαετιών και πλήττει ανεπανόρθωτα τη βασική πηγή εσόδων χιλιάδων οικογενειών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση