Πρώτη ημέρα της δοκιμασίας των πανελληνίων εξετάσεων σήμερα για τους υποψηφίους από τα Γενικά Λύκεια, ημερήσια και εσπερινά, οι οποίοι διαγωνίζονται όπως είθισται εδώ και δεκαετίες στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Στη συνέχεια με το πρόγραμμα των εξετάσεων από τις 11 μέχρι και τις 15 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα μαθήματα προσανατολισμού.

Οι υποψήφιοι σε όλη την Κρήτη προσέρχονται στα 60 εξεταστικά κέντρα που λειτουργούν στο νησί, εκ των οποίων τα 29 εξεταστικά κέντρα έχουν οριστεί στον νομό Ηρακλείου, τα 9 στον νομό Ρεθύμνου, τα 7 στον νομό Λασιθίου και τα 15 στο νομό Χανίων.

Συνολικά οι υποψήφιοι της Κρήτης από τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ είναι 6.455 από τους οποίους 3.214 διαγωνίζονται στο Ηράκλειο, 1.653 στα Χανιά, οι 812 είναι από το Ρέθυμνο και οι 776 από το Λασίθι.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης τα πάντα είναι έτοιμα για τη διαδικασία που αναμένεται να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα συνεχιστούν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου με την Ομάδα Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών να διαγωνίζεται στα Αρχαία Ελληνικά, και τις Ομάδες Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής στα Μαθηματικά.

Οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων προσέρχονται και πάλι αύριο Σάββατο 9 Ιουνίου στα εξεταστικά κέντρα προκειμένου να διαγωνιστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Διαφήμιση
Διαφήμιση