HomeHL-9Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών με δράση στα Λιοντάρια από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών με δράση στα Λιοντάρια από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών, διοργανώνει ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), την Παρασκευή 8 Ιουνίου, από τις 10:00 έως τις 12:00, στα Λιοντάρια.

Στη δράση θα πραγματοποιείται ενημέρωση από στελέχη του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. και του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το θαλάσσιο περιβάλλον, τους τρόπους αντίδρασης και αντιμετώπισης, κλπ, ενώ θα γίνεται δωρεάν διανομή της τσάντας πολλαπλών χρήσεων του Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Της τσάντας που μέσα από την μεγάλη εκστρατεία του Συνδέσμου, επιχειρεί να αντικαταστήσει την πλαστική σακούλα της καθημερινότητάς μας και να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα, αλλά και του θαλάσσιου περιβάλλοντος ειδικότερα, δεδομένου ότι 1 στα 2 απορρίμματα στις θάλασσες, είναι από πλαστικό.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

Η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών θεσμοθετήθηκε στις 8 Ιουνίου του 2009 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Είχε προηγηθεί η άτυπη καθιέρωσή της το 1992 κατά τη διάρκεια της «Συνόδου για την Γη» που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Ζανέιρο, όπου 150 ηγέτες κρατών απ’ όλο τον κόσμο υπέγραψαν τη Συνθήκη για την Βιοποικιλλότητα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την εξαφάνιση σπανίων ειδών από το ζωικό και φυτικό βασίλειο.

Δήλωση Προέδρου Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρη Μαμουλάκη

Η προσπάθεια για ένα καλύτερο και πιο καθαρό περιβάλλον, δεν σταματάει ποτέ. Οι Παγκόσμιες Ημέρες μας δίνουν αφορμές για εκδηλώσεις, η δράση όμως όλων μας, 365 ημέρες τον χρόνο, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Και είναι πραγματικά πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών και την αναγκαιότητα για κοινή δράση.

Θα ήθελα και δημόσια να συγχαρώ για την πολύτιμη δράση τους και να ευχαριστήσω τα στελέχη του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών για τη συνεργασία μας, καθώς επίσης και να ευχηθώ χρόνο με τον χρόνο, να καταφέρνουμε θετικά αποτελέσματα στα ζητήματα προστασίας περιβάλλοντος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση