Τραγική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ.

Η κατάσταση στην Κρήτη δεν διαφέρει από τα νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της υπόλοιπης χώρας με την ΠΟΕΔΗΝ να μιλάει για τα προβλήματα στις ΜΕΘ του νησιού αλλά και την έλλειψη προσωπικού.

Σύμφωνα με την έρευνα, η περιφέρεια της Κρήτης έχει συνολικά 2.302 νοσοκομειακές κλίνες για πληθυσμό 621.000 κατοίκων ωστόσο διαθέτει μόλις 38 ανεπτυγμένες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Την ίδια ώρα, η ΠΟΕΔΗΝ κατάγραψε και ανακοίνωσε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν ανά νοσοκομείο της Κρήτης.

Δείτε αναλυτικά:

Βενιζέλειο νοσοκομείο

Ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, κυρίως νοσηλευτικού (περίπου 40 % από τον υπάρχον οργανισμό). Μεγάλες αναμονές σε πολλές ιατρικές ειδικότητες, με λίστες αναμονής αρκετών μηνών.

Νοσοκομείο Χανίων

Ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, κυρίως νοσηλευτικού (περίπου 40 % από τον υπάρχοντα οργανισμό). Λειτουργία νέων ειδικοτήτων χωρίς το υπάρχον προσωπικό. Μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία ιατρείων με λίστες που φτάνουν έως τέλος του έτους ή που δεν μπορούν να κλειστούν καθόλου ραντεβού (ενδοκρινολογικό, γαστρεντερολογικό).

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, κυρίως νοσηλευτικού και ιατρικού. Προβλήματα στην καθημερινή εφημερία του νοσοκομείου σε διάφορες ειδικότητες λόγω έλλειψης ιατρών. Παντελής έλλειψη δομών ψυχιατρικών υπηρεσιών υγείας (ο νομός Λασιθίου δεν διαθέτει καθόλου ψυχιατρικές δομές παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις). Σημειωτέον πως το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου είναι το νοσοκομείο αναφοράς του νομού Λασιθίου.

Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας

Μεγάλες ελλείψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Υποστελεχωμένα τμήματα που αναγκάζονται να προσφέρουν υπηρεσίες με standby εργαζόμενους. Ιατρικές ειδικότητες που εφημερεύουν τις μισές μέρες το μήνα (παθολογική, παιδιατρική, γυναικολογική).

Δείτε εδώ όλο το κείμενο της μεγάλης έρευνας που έκανε η ΠΟΕΔΗΝ

Διαφήμιση
Διαφήμιση