HomeΚΡΗΤΗΕκδήλωση κατά των ναρκωτικών από το Εργατικό Κέντρο και το ΚΕΘΕΑ

Εκδήλωση κατά των ναρκωτικών από το Εργατικό Κέντρο και το ΚΕΘΕΑ

Ενόψει της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε συνεργασία με το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων διοργανώνουν, ενόψει της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών εσπερίδα στις 25/06/2018 και ώρα 6μμ με θέμα «Εργαζόμενοι και εξαρτήσεις», στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Η χρήση εξαρτησιογόνων ή ψυχοδραστικών ουσιών εμφανίζεται πρώιμα στην ιστορία των ανθρώπινων κοινωνιών. Σήμερα, η χρήση ή κατάχρηση ουσιών και η εξάρτηση από αυτές, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αποτελεί φαινόμενο επιβαρυντικό και βλαβερό, τόσο για τις κοινωνίες, όσο και για τα μέλη τους.

Εκτός από τις εξαρτησιογόνες ουσίες (ναρκωτικά, αλκοόλ, κ.α) πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια, σε μία εποχή κρίσης, εκδηλώνονται εξαρτητικές συμπεριφορές όπως η ενασχόληση  με τα (τυχερά παιχνίδια, το διαδίκτυο κ.α.), οι οποίες έχουν σοβαρές επιπτώσεις και τεράστιο οικονομικό, ψυχολογικό και κοινωνικό κόστος τόσο για τα ίδια τα άτομα και τις οικογένειές τους, όσο και για τις επιχειρήσεις – οργανισμούς που τα απασχολούν αλλά και την ευρύτερη κοινότητα.

To Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου θέλοντας να δώσει έμφαση σε δυο βασικούς τομείς, αυτόν της επανένταξης στην εργασία αλλά και στη σχέση εργασίας και εξαρτήσεων, προχώρησε στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών τονίζονται τα εξής:

«Αντί να γυρνάμε την πλάτη από φόβο, οφείλουμε να τις γνωρίσουμε, να τις αντιμετωπίσουμε και να βοηθήσουμε  τους συνανθρώπους μας, τους εαυτούς μας, την κοινωνία μας, να προστατεύσουμε, να προλάβουμε να υποστηρίζουμε τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται εξαιτίας τους. Να σταθούμε πλάι τους με ανθρωπιά  αναλαμβάνοντας την προσωπική  και κοινωνική μας ευθύνη ως πολίτες.

Να μπούμε στη θέση τους, να τους καταλάβουμε, να τους δώσουμε τις ευκαιρίες που χρειάζονται για μια καλύτερη ζωή.

Ας αποδεχθούμε  τις δυσκολίες μας, τα προβλήματα των συνανθρώπων μας,  μια και αυτή είναι η προϋπόθεση για να αλλάξουμε ουσιαστικά  την κοινωνία μας, να βελτιώσουμε τη ζωή μας».

Οι εργασίες της εσπερίδας έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 18:00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση