HomeΕΛΛΑΔΑΤις δυνάμεις τους ενώνουν το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Τις δυνάμεις τους ενώνουν το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με κοινό όραμα για αειφόρο μέλλον στη διαχείριση του περιβάλλοντος, ως μοχλό για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας μας, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος υπέγραψαν σήμερα, 7 Ιουνίου 2018, Μνημόνιο Συναντίληψης σε θέματα προστασίας και διαχείρισης περιβάλλοντος και φυσικών πόρων.

«Θεσμοθετούμε μια συνεργασία – ορόσημο για το Περιβάλλον μεταξύ του ΑΠΚΥ και του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος» δήλωσε ο Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας. «Ως Πανεπιστήμιο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και δη κρατικό, που προωθεί τη δια βίου μάθηση, καλλιεργούμε τις σημαντικές αξίες της περιβαλλοντικής αειφορίας και θέτουμε ως βασικό στόχο την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση της πανεπιστημιακής μας κοινότητας, αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας».

Ευχαριστώντας την Επίτροπο κ. Ιωάννα Παναγιώτου για την ήδη υπάρχουσα στήριξη του Γραφείου της στις περιβαλλοντικές δράσεις του ΑΠΚΥ, ο Σ. Κάτσικας υπογράμμισε ότι η εν θέματι σύμπραξη με έναν δημόσιο φορέα που συμμερίζεται το όραμα για αειφόρο μέλλον στη διαχείριση του περιβάλλοντος στην Κύπρο, αποτελεί τιμή για το ΑΠΚΥ. Από την πλευρά της η Επίτροπος Περιβάλλοντος ευχαρίστησε το ΑΠΚΥ και τον Πρύτανη Σ. Κάτσικα για τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας μέσω μνημονίου συναντίληψης.

Η συνεργασία, όπως δήλωσε η Επίτροπος, «δεν είναι καινούργια αφού εδώ και χρόνια το ΑΠΚΥ μέσω των ακαδημαϊκών του, που εργάζονται στον τομέα του περιβάλλοντος, στηρίζουν το Γραφείο της με τις γνώσεις και επιστημονικές τους απόψεις, ώστε να επιτελεί τον συμβουλευτικό του ρόλο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Υπουργούς σε θέματα πολιτικής για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη».

Η Ιωάννα Παναγιώτου σημείωσε ότι «η δια βίου μάθηση και η ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας σε θέματα που αφορούν στην βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία αποτελούν βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των Ευρωπαϊκών μας στόχων και συμβάλλουν στην ανάδειξη του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος σε Ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο στους εν λόγω τομείς».

Η υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης επικυρώνει θεσμοθετημένα πλέον τη διάθεση του ΑΠΚΥ και του γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος για γόνιμη συνεργασία σε μια σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος: μελέτες για την περιβαλλοντική πολιτική και μέτρα & δράσεις για την αειφόρο διαχείριση των φυσικών πόρων και τη βιοποικιλότητα, εκπαιδευτικά προγράμματα σε θέματα διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος, συνεργασία σε ερευνητικά έργα, δραστηριοποίηση των φοιτητών και των αποφοίτων του ΑΠΚΥ μέσα από την εκπόνηση μεταπτυχιακών διατριβών, αλλά και την πρακτική μαθητεία τους στο Γραφείο της Επιτρόπου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση