HomeHL-GreeceΜητσοτάκης: Θα καταργήσουμε το νομοσχέδιο Γαβρόγλου αν ψηφιστεί

Μητσοτάκης: Θα καταργήσουμε το νομοσχέδιο Γαβρόγλου αν ψηφιστεί

Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με την Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη δέσμευση της ΝΔ να ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου, και -σε περίπτωση ψήφισής του- την κατάργησή του από τη μελλοντική κυβέρνηση του κόμματος, επανέλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων.

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε τόσο τη διαδικασία επείγοντος «που αδικαιολόγητα επέλεξε η κυβέρνηση για τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, αλλά και την ουσία του». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στο θεσμό των σχολικών συμβούλων και επεσήμανε ότι η εκδικητική υποβάθμιση του Σώματος των Σχολικών Συμβούλων και ο αποκλεισμός τους από τις επιλογές στελεχών αποτελούν συνειδητή στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης ενάντια στην αριστεία και την αξιοκρατία.

Η πλήρης δήλωση του Κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Έχουμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την έντονη αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο το οποίο προωθεί ο κ. Γαβρόγλου. Και ως προς τη διαδικασία αυτή καθεαυτή η οποία είναι απαράδεκτη -ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν έχει στοιχεία κατεπείγοντος να συζητείται εντός πολύ ασφυκτικών κοινοβουλευτικών προθεσμιών- αλλά και για την ουσία του νομοσχεδίου.

Για την κατάργηση της έννοιας της αξιολόγησης και για τα απίστευτα ψέματα τα οποία είπε χθες ο κ. Γαβρόγλου -τα οποία ανέδειξε η Τομεάρχης μας- συνδέοντας το Προεδρικό Διάταγμα περί αξιολόγησης με δήθεν απολύσεις, όταν ήταν τελείως ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση μεταξύ των δύο.

Αλλά είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και για τη δραματική υποβάθμιση του ρόλου των Σχολικών Συμβούλων και για την ξεδιάντροπη προσπάθεια που γίνεται να αλωθεί η διοίκηση της εκπαίδευσης από κομματικά στελέχη με μια διαδικασία επιλογής στελεχών, η οποία μόνο αντικειμενική δεν είναι».

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση