HomeΚΡΗΤΗΒραβεύτηκε δήμος της Κρήτης

Βραβεύτηκε δήμος της Κρήτης

Το Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ έλαβε ο Δήμος Πλατανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018 – στην κατηγορία των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – έλαβε ο Δήμος Πλατανιά στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε από τον εθελοντικό περιβαλλοντικό οργανισμό ECOCITY. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης, παραβρέθηκε στη σχετική Τελετή Απονομής που έγινε στο νησί της Μήλου, το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, προκειμένου να παραλάβει το βραβείο.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλανδράκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει όλα τα προηγούμενα χρόνια η δημοτική αρχή του Πλατανιά για την υιοθέτηση πολιτικών αειφορίας και την «καλλιέργεια» πράσινης συνείδησης στους πολίτες αυτού, χαρακτηρίζοντας συνάμα ως «εξαιρετικά σημαντική και  τιμητική την περιβαλλοντική βράβευση του Δήμου Πλατανιά» προσθέτοντας πως «η προστασία του περιβάλλοντος, εκτός από ηθική μας υποχρέωση στις επόμενες γενιές, αποτελεί και μια μοναδική αναπτυξιακή ευκαιρία που οφείλει να γίνει αντιληπτή απ’ όλους όσους ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

foto-1

Παράλληλα ο κ. Μαλανδράκης τόνισε πως «βούληση του Δήμου είναι να συνεχιστεί η υλοποίηση δράσεων και πολιτικών που προάγουν τα θέματα που συνδέονται με το περιβάλλον και την προστασία αυτού και που συμβάλλουν στην εμπέδωση της περιβαλλοντικής συνείδησης και παιδείας, ιδιαίτερα στα παιδιά και στους νέους του τόπου μας».

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Πλατανιά έλαβε την ανωτέρω διάκριση στο διαγωνισμό που διοργάνωσε ο εθελοντικός οργανισμός ECOCITY, με αφορμή την επιτυχημένη συμμετοχή του στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα 2017”, όπου υλοποίησε ένα καινοτόμο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης υπό τον γενικό τίτλο “Ημέρες Πράσινου Πλανήτη στο Δήμο Πλατανιά: Γνωρίστε το Μέλλον” το οποίο απευθύνονταν τόσο στο μαθητικό πληθυσμό και στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στο γενικό πληθυσμό του Δήμου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση