HomeHL-GreeceΑνέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση κατά των ΜΑΤ

Ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση κατά των ΜΑΤ

Θέλαμε να τους κάψουμε!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απειλές κατά των αστυνομικών τους οποίους θεωρούν εχθρό περιέχει το κείμενο ανάληψης-ευθύνης για την επίθεση κατά της κλούβας των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο.

«Οι μπάτσοι δεν είναι ο σάκος του μποξ, όπως διατείνονται οι ίδιοι, κλαψουρίζοντας,  είναι στόχος» γράφουν οι αντιεξουσιαστές στο κείμενο που έχει αναρτηθεί σε γνωστή ιστοσελίδα του χώρου και συμπληρώνουν: «Είναι ο πραγματικός εχθρός. Επιλέγουμε να κοιτάξουμε τους ένοπλους φρουρούς στα μάτια και να τους κάψουμε».

Στην ανάρτησή τους επισημαίνουν ότι επιλέγουν να οργανωθούν σε οριζόντιες ομάδες και να περάσουν στην πράξη, από την συμβολική, “επετειακή” σύγκρουση στην δημιουργία συγκυριών που αποτελούν πραγματική απειλή.

Στο κείμενο, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντεξουσιατικού χώρου και το οποίο υπογράφουν οι «εξεγερμένοι/εξεγερμένες», επιβεβαιώνονται οι χαρακτηρισμοί «δολοφονική» που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί, καθώς οι συντάκτες αναφέρουν «επιλέγουμε να κοιτάξουμε τον πραγματικό εχθρό κατάματα, να κοιτάξουμε τους ένοπολους φρουρούς του στα μάτια και να τους κάψουμε».

Συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα προσθέτουν ότι «οι μπάτσοι είναι ένα πρώτο εμπόδιο, είναι ο ένοπλος φρουρός του καθεστώτος. Και δεν είναι άτρωτοι».

Αφιερώνοντας την επίθεση στους – κατά τους ίδιους – «πολιτικούς κρατούμενους» απειλούν, δε, ότι «μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, λοιπόν, εμείς επιλέγουμε να επιτεθούμε. Επιλέγουμε να οργανωθούμε σε οριζόντιες ομάδες και να περάσουμε στην πράξη. Να προσπαθήσουμε να περάσουμε από την συμβολική, “επετειακή” σύγκρουση στην δημιουργία συγκυριών που αποτελούν πραγματική απειλή. Να απελευθερώσουμε, έστω και στο ελάχιστο, τον χώρο και τον χρόνο που μας ανήκουν. Ορμώμενοι και ορμώμενες απο την εξεγερτική συνείδηση πολεμάμε για την πραγμάτωση της αναρχίας. Αφήνουμε την δικιά μας παρακαταθήκη, στον κοινό μας στόχο για δημιουργία μαχητικών δομών μέσα στον αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο. Στη συγκρότηση αυτοοργανωμένων ομάδων που θα ξεπεράσουν τη συμβολική επίθεση και θα αναβαθμιστούν σε έναν επικίνδυνο “εσωτερικό” εχθρό».

Βίντεο-ντοκούμεντο από την επίθεση

https://www.youtube.com/watch?v=4e60WZS-LSU

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση