HomeHL-CultureΔάσκαλοι και Νηπιαγωγοί του Ρεθύμνου μας συστήνουν τον Δον Κιχώτη

Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί του Ρεθύμνου μας συστήνουν τον Δον Κιχώτη

Την Παρασκευή η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Πώς συνδυάζονται τέρατα, ρέματα, απροσάρμοστες δεσποσύνες και τηγανητά νερά; Μα μόνο στην φαντασία ενός τρελού ή μήπως σε ένα τρελά φανταστικό μυαλό; Παρ-Ακολουθήστε μας για να το ανακαλύψετε γιατί στο κάτω-κάτω, όλοι είμαστε… ο τίτλος της παράστασης !! »

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου ολοκληρώνει το φετινό της ταξίδι, παρουσιάζοντας την ιστορία ενός «τρελού» ευπατρίδη, που ζει τη δική του ουτοπία μέσα από μία καθαρά ιπποτική ματιά. Ο διασημότερος ήρωας της παγκόσμιας λογοτεχνίας υπόσχεται να συνεπάρει με τις περιπέτειες του όλους όσοι είναι διαθέσιμοι να διεκδικήσουν μία θέση στο όνειρο μαζί του.

  • Ημερομηνίες και χώροι διεξαγωγής παραστάσεων:

–           Θέατρο «Μυθωδία» (Γεράνι Ρεθύμνου):

Παρασκευή 08/06

–           Αμφιθέατρο ΤΕΙ Ρεθύμνου (Περιβόλια Ρεθύμνου):

Παρασκευή 15/06, Σάββατο 16/06 και Κυριακή 17/06

  • Ώρα έναρξης: 21:00
  • Προαιρετικό αντίτιμο οικονομικής ενίσχυσης : 5 ευρώ

don-kixoths

Ο Δον Κιχώτης από τη ….Μάντσα !

-Από πού;

Ο διασημότερος ήρωας της παγκόσμιας λογοτεχνίας παίρνει πνοή και ξεδιπλώνει το χαρακτήρα του παρουσιάζοντας μας το δικό του όνειρο. Δεν πρόκειται για ένα απλό παραμύθι, μία κοινή ιστορία φαντασίας αλλά κάτι ανώτερο. Πρόκειται για έναν ήρωα σύμβολο της τρέλας και του ιπποτισμού, έναν ήρωα που μάχεται με όπλο τη μεγαλομανία του, ζει το δικό του όνειρο με δόσεις φαντασιοπληξίας και εμπνέεται από καθάρια βιβλιομανία. Για τον «ιππότη της ελεεινής μορφής» δεν υπάρχουν εμπόδια αλλά μόνο προκλήσεις. Ουτοπικός και ονειροπόλος, ρομαντικός και ευαίσθητος, παράλογος και πολυμήχανος, ασυμβίβαστος και ανυπόμονος, ευγενής και συναισθηματικός, μαχητικός και ανδρειωμένος καταφέρνει να παρασύρει όλους όσοι βρίσκονται στο διάβα του..

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Ισπανία του 1650 όπου ένας φιλόδοξος ευπατρίδης δημιουργεί και βιώνει τις δικές του περιπέτειες. Κάποιες μάχες με φανταστικούς εχθρούς, γιγάντιους ανεμόμυλους και αλλόκοτα τέρατα, ένας ξαφνικός έρωτας και αρκετές αλλόκοτες, επεισοδιακές στιγμές σε μία παράσταση που επιδιώκει να δικαιώσει τη φήμη του θρυλικού Δον Κιχώτη. Στο πλευρό του, ο πιστός ακόλουθος του, ο Σάντσο Πάντσα… ή μάλλον οι 3 Σάντσο Πάντσα! Τρείς ακόλουθοι, ο καθένας με τα δικά του χαρακτηριστικά, συνθέτουν το πολυδιάστατο προφίλ του γνωστού ιπποκόμου του Δον Κιχώτη. Οι «δυο» τους, λοιπόν, αφεντικό και ιπποκόμος, σε μία ιστορία περιπλάνησης στις απέραντες πεδιάδες της Μάντσας διαπλέκοντας την πραγματικότητα με το όνειρο, το σοβαρό με το κωμικό, το λογικό με το παράλογο. Συχνά, μπλέκουν σε κωμικοτραγικές καταστάσεις, μαχόμενοι για τη δόξα και τα ιδανικά της ζωής, προκαλώντας στους δικούς τους ανθρώπους έντονη ανησυχία αλλά στους θεατές άφθονο γέλιο.

20 άνθρωποι που αγαπούν το θέατρο, ηθοποιοί και συντελεστές, επιδιώκουν να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα με χιουμοριστική διάθεση, περίσσιο γέλιο, έντονα συναισθήματα και τους αναγκαίους προβληματισμούς. Με γνώμονα το συναίσθημα και τη φαντασία, με όπλα τον αυθορμητισμό και την αθωότητα, τη μουσική και το χορό, η παράσταση φιλοδοξεί να μεταφέρει το θεατή μέσα στο ρομαντικό μύθο του περιπλανώμενου ιππότη και τις συναρπαστικές του περιπέτειες.

Μπείτε στο δικό μας κόσμο, φορέστε την σκουριασμένη πανοπλία του ήρωα μας, επιτρέψτε στους προβληματισμούς να σας γοητεύσουν, δώστε χρώμα στις εσωτερικές σας ανησυχίες, ταυτιστείτε με τον εκφραστή των δικών σας πόθων, κοιτάξτε με διαύγεια τα θέλω σας, με ειλικρίνεια τις βαθύτερες επιθυμίες σας, αναζητήστε μαζί μας το δικό σας ταξίδι, το δικό σας πεπρωμένο, αφήστε το πνεύμα σας να καλπάσει στα ανεξήγητα πεδία της φαντασίας, χτίστε μία γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στο πραγματικό και στο φανταστικό, κυνηγήστε μαζί μας τη γλυκιά ουτοπία, αφεθείτε ελεύθεροι ψυχή τε και σώματι, φτιάξετε το δικό σας Δον Κιχώτη για το ταξίδι της ζωής… Ελάτε να σηκώσουμε μαζί τη σημαία του ονείρου ώστε να κυματίζει αγέρωχη στον ουρανό των αξιών, των ιδανικών και των συναισθημάτων..

Διαφήμιση
Διαφήμιση