HomeΚΡΗΤΗΚλείνει το Δημοτικό Σχολείο Καβουσίου

Κλείνει το Δημοτικό Σχολείο Καβουσίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δε μπόρεσε τελικά η τοπική κοινωνία του Καβουσίου να κρατήσει ανοικτό και να συνεχίσει τη λειτουργία του το μοναδικό Δημοτικό Σχολείο που υπάρχει στο βορειανατολικότερο τοπικό διαμέρισμα του Δήμου Ιεράπετρας.

Οι προσπάθειες είχαν ξεκινήσει από το περυσινό σχολικό έτος με τις εγγραφές των παιδιών που άγγιζαν ίσα-ίσα το κατώτατο όριο, με αποτέλεσμα να γνωρίζουν και οι ίδιοι οι γονείς και οι κάτοικοι ότι θα ήταν η τελευταία χρονιά λειτουργίας του. Να τονιστεί ότι και ο ίδιος ο Δ/ντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Μπαρμπεράκης, έκανε προσωπικές προσπάθειες και ξεχωριστές εισηγήσεις στο Υπουργείο Παιδείας για να κρατηθεί ακόμα μια χρονιά το σχολείο ανοικτό.

Έτσι στα πλαίσια των συγχωνεύσεων των σχολείων πανελλαδικά, η εγκύκλιος του Υπουργείου αναφέρει ότι επειδή τα 2 από τα 5 παιδάκια που φέτος φοιτούν σε αυτό το σχολείο, του χρόνου θα πάνε στο Γυμνάσιο και θα παραμείνουν μόνο 3, το σχολείο θα πρέπει να σταματήσει τη λειτουργία του και να συγχωνευθεί με αυτό της Παχείας Άμμου. Βέβαια το σχολείο αυτό είναι 4θέσιο και λειτουργεί και αυτό στα όρια με το δεδομένο ότι φοιτούν 45 παιδιά και το λιγότερο για να λειτουργήσει είναι 46. Άρα, αν δεν προκύψουν νέες εγγραφές τα επόμενα χρόνια και σε αυτό το σχολείο, θα κινδυνεύει να συγχωνευθεί με κάποιο άλλο. Προς το παρόν όμως το πρόγραμμα που διδάσκονται τα παιδιά είναι ολοκληρωμένο.

Επίσης, στα πλαίσια των συγχωνεύσεων στο Οροπέδιο Λασιθίου θα κλείσει από την επόμενη σχολική χρονιά το σχολείο στο Τζερμιάδο και τα παιδιά θα μεταφερθούν στο 6θέσιο του Αγίου Γεωργίου. Αντιθέτως, στα πλαίσια της προαγωγής, όλα είναι έτοιμα για να ιδρυθεί το 7ο Νηπιαγωγείο στον Άγιο Νικόλαο.

radiolasithi.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση