HomeHL-GreeceΝέα πρόκληση της Άγκυρας που αμφισβητεί τον ελληνικό εναέριο χώρο

Νέα πρόκληση της Άγκυρας που αμφισβητεί τον ελληνικό εναέριο χώρο

Νέα NOTAM από την Τουρκία για το Αιγαίο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα προκλητική κίνηση της Άγκυρας με την έκδοση νέας NOTAM.

Συγκεκριμένα, η Άγκυρα με τη ΝΟΤΑΜ A3128/18 απαντά στη ΝΟΤΑΜ A1517/18 που εξέδωσε η Αθήνα την περασμένη Παρασκευή για την άσκηση NEXUS ACE της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, χωρίς τη χρήση πυρών, επισημαίνοντας πως τα ασκούμενα αεροσκάφη δεν θα επηρεάσουν τον Ελληνικό Εθνικό Εναέριο Χώρο που είναι στα 10 ναυτικά μίλια.

Η Άγκυρα,  σύμφωνα με το news.gr, σήμερα με τη ΝΟΤΑΜ έρχεται για πολλοστή φορά να αμφισβητήσει το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου, λέγοντας πως τα αεροπλάνα της δεν θα περάσουν τα έξι ναυτικά μίλια (σ.σ αυτό το εύρος αναγνωρίζει η Τουρκία) και πως δεν θα καταθέσουν σχέδια πτήσεως καθώς η ελληνική ΝΟΤΑΜ αντίκειται στους διεθνείς κανόνες του ICAO.

Εν τω μεταξύ από χθες ο ελληνικός στόλος είναι διεσπαρμένος σε όλο το Αιγαίο προκειμένου να πραγματοποιήσει σενάρια της άσκησης «Καταιγίδα 2018».

Από πλευράς αεροπορικής δραστηριότητας των Τούρκων στο Αιγαίο, μέχρι στιγμής, η ημέρα κύλησε ήσυχα σύμφωνα με τα όσα είπε καλά πληροφορημένη στρατιωτική πηγή που μίλησε στο news.gr.

Την ίδια στιγμή οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούν τις κινήσεις του τουρκικού γεωτρύπανου «Πορθητής» που πλέον βρίσκεται στα ανοιχτά του λιμανιού της Αττάλειας.

newsbeast,gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση