HomeHL-EconomyΜέτρα υπέρ της κοινωνίας υπόσχεται ο Τζανακόπουλος

Μέτρα υπέρ της κοινωνίας υπόσχεται ο Τζανακόπουλος

Αποκλείει προληπτική πιστωτική γραμμή ή παράταση του προγράμματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ούτε από τον επικεφαλής του Eurogroup ούτε από κανέναν άλλον πολιτικό θεσμό ούτε -πολύ περισσότερο- από κανένα άλλο κράτος-μέλος δεν μπαίνει το ζήτημα ούτε της προληπτικής πιστωτικής γραμμής ούτε φυσικά της παράτασης του ελληνικού προγράμματος» δήλωσε ο κυβερμητικός εκπ[ρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Kontra Channel.

Όπως είπε, στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου θα πρέπει να καταλήξουμε σε μία συμφωνία για το ελληνικό χρέος, η οποία θα έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η απόφαση που θα ληφθεί στις 21 Ιουνίου δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο στον οποιονδήποτε να αμφισβητήσει την αξιοπιστία της εξόδου της χώρας στις αγορές χρήματος από τον Αύγουστο και μετά.

Σε ερώτηση για το τι πράξει το ΔΝΤ σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «το ζήτημα της συμμετοχής ή μη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα δεν θα επηρεάσει κατά κανέναν τρόπο την αξιοπιστία της εξόδου της χώρας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «διαμορφώνεται ένας δημοσιονομικός χώρος, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να πάρουμε περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης των στρωμάτων που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά την περίοδο της κρίσης».

«Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να διασφαλίσει την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα και από εκεί και πέρα, στη βάση και της δημοσιονομικής υπεραπόδοσης, να πάρει τα κατάλληλα μέτρα που θα ελαφρύνουν την κοινωνική πλειοψηφία» είπε.

Σε ερώτηση πότε θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην αύξηση του κατώτατου μισθού, απάντησε: «Είναι δεδομένο από το ολιστικό πρόγραμμα της αναπτυξιακής στρατηγικής, το οποίο έχουμε καταθέσει και έχουμε συμφωνήσει με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ότι μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι και η αύξηση του κατώτατου μισθού».

Για το ζήτημα των βουλευτικών εκλογών δήλωσε πως αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και σημείωσε: «Η πολιτική στρατηγική του πρωθυπουργού είναι η συγκεκριμένη κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία, διότι τότε θα μας δοθεί η δυνατότητα να συγκρίνουμε δύο περιόδους: την περίοδο 2010-2014 και την περίοδο 2015-2019. Και επιτρέψτε μου να κάνω την εκτίμηση ότι η κρίση του ελληνικού λαού θα είναι συντριπτικά υπέρ της δεύτερης περιόδου».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση