Δύσκολη αποδείχθηκε η Κυριακή για την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη καθώς μέσα σε διάστημα λίγων ωρών ξέσπασαν τρεις πυρκαγιές στους νομούς Ηρακλείου και Χανίων.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 14:00 στο Γάζι, ενώ η δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγη ώρα αργότερα στις Αρχάνες βρίσκεται και αυτή υπό  έλεγχο. Στο μεταξύ ένα τρίτο μέτωπο εκδηλώθηκε στις Βρύσες Αποκορώνου στα Χανιά.

Αναλυτικότερα, στη φωτιά που ξέσπασε σε αγροτική περιοχή των Βρυσών επιχειρούσαν 15 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με 5 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στη φωτιά των Αρχανών μάχη με τις φλόγες έδωσαν 14 πυροσβέστες που βρέθηκαν στο πύρινο μέτωπο με τέσσερα οχήματα. Η φωτιά είχε εκδηλωθεί κοντά στην περιοχή του Αγίου Ραφαήλ και οι φλόγες κατέστρεψαν σύμφωνα με τον πρώτο υπολογισμό 6 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Όσον αφορά στην πυρκαγιά του Γαζίου, η οποία προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους καθώς εκδηλώθηκε σε κατοικημένη περιοχή, έχει τεθεί υπό έλεγχο προκαλώντας υλικές ζημιές σε ένα φορτηγό και σε δίκυκλα που ήταν σταθμευμένα πολύ κοντά στην έκταση με τα ξερόχορτα όπου ξέσπασε η φωτιά. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής καθώς εκτιμάται ότι εκδηλώθηκε μετά από έκρηξη φιάλης με αέριο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση