Με την εξασθένιση του συνδυασμού των υψηλών πιέσεων στα Βαλκάνια και των χαμηλών πιέσεων στην Αν. Μεσόγειο μας εγκαταλείπει και το πρώιμο μελτέμι που δρόσιζε αρκετά την ατμόσφαιρα, δίνοντας τη δυνατότητα στους Κρητικούς να επισκεφθούν τις παραλίες του νησιού και να κάνουν τις βουτιές τους.

Σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο Μιχάλη Καρακατσάνη, “ το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στο νησί μας (αλλά και στην Ηπειρωτική Χώρα), για την νέα εβδομάδα θα είναι η ασθενείς άνεμοι και η άνοδος της θερμοκρασίας σε σχετικά υψηλά επίπεδα, κυρίως στα Κεντρικά και Νότια τμήματα.

Από Δευτέρα (4/6) έως Σάββατο (9/6) θα επικρατήσει σε ολόκληρο το νησί μας ηλιοφάνεια με ασθενείς ανέμους μεταβλητών διευθύνσεων (2 με 4 bofor) και την θερμοκρασία να σημειώνει καθημερινά και μικρή άνοδο,27 με 30 βαθμούς στα Βόρεια έως και 34 βαθμούς στην ενδοχώρα και τα νοτιότερα τμήματα.

Με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία φαίνεται πως το Σάββατο (9/6) το νησί μας θα βιώσει σχεδόν συνθήκες καύσωνα, με θερμοκρασίες που θα αγγίζουν σε αρκετές περιοχές τους 35 με 39 βαθμούς.

Η θερμοκρασία του νερού της θάλασσας θα βρίσκεται μεταξύ 19 και 21 βαθμών”

Διαφήμιση
Διαφήμιση