HomeHL-GreeceΗ απάντηση των Σκοπίων στην Αθήνα: Ας μην υποκύπτουμε σε εικασίες

Η απάντηση των Σκοπίων στην Αθήνα: Ας μην υποκύπτουμε σε εικασίες

Η διαρροή για την «απομάκρυνση της πιθανότητας συμφωνίας» και η αντίδραση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αντίδραση των Σκοπίων προκάλεσε δήλωση έλληνα κυβερνητικού αξιωματούχου ότι απομακρύνεται η πιθανότητα συμφωνίας για το ονοματολογικό τις επόμενες ημέρες.

Σχολιάζοντας τη διαρροή, κυβερνητική πηγή των Σκοπίων απάντησε, μέσω του πρακτορείου ΜΙΑ, πως «αυτές τις στιγμές δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εικασίες». «Η υπεύθυνη πολιτική στάση όλων των πολιτικών παραγόντων στις δύο χώρες είναι πολύ χρήσιμη και προς το συμφέρον της εξεύρεσης λύσης», συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Είχε προηγηθεί η δήλωση κυβερνητικής πηγής στην Αθήνα για την πορεία των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με την οποία «η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών».

«Η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται. Πιθανότατα να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών», κατέληξε ο έλληνας αξιωματούχος.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του «Ε» για το Σκοπιανό, επισήμανε ότι «δεν υπάρχει συμφωνία αυτή τη στιγμή και, όταν θα υπάρξει, θα ενημερώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις και τον ελληνικό λαό, για να ακολουθήσει μια ευρεία και διεξοδική συζήτηση».

Επανέλαβε ότι «μέχρι να συμφωνηθούν όλα, δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα» και τόνισε, για μία ακόμα φορά, ότι οι προϋποθέσεις για την εξεύρεση λύσης είναι το erga omnes και η συνταγματική αναθεώρηση».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση