HomeHL-WorldΜεξικό: Έξι αστυνομικοί δολοφονήθηκαν στην Πολιτεία Γουαναχουάτο

Μεξικό: Έξι αστυνομικοί δολοφονήθηκαν στην Πολιτεία Γουαναχουάτο

Κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έξι αστυνομικοί δολοφονήθηκαν σε δημόσιο δρόμο την Παρασκευή στην πόλη Σαλαμάνκα, στην Πολιτεία Γουαναχουάτο (κεντρικό Μεξικό), όπου η βία που συνδέεται με τη δράση συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος γνωρίζει έξαρση.

Οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση όταν προσπάθησαν να ελέγξουν ένα αυτοκίνητο.

Οι επιβαίνοντες στο όχημα άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας πέντε αστυνομικούς επιτόπου. Ένας έκτος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη σε νοσοκομείο όπου διακομίστηκε.

«Καταδικάζουμε τις ενέργειες αυτού του είδους» και «ενισχύσαμε τις επιχειρήσεις επιτήρησης και ασφαλείας», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Γκουστάβο Ροντρίγκες, ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης της Πολιτείας.

Η Γουαναχουάτο, μια μεξικανική Πολιτεία όπου εδρεύουν πολλές μεξικανικές βιομηχανίες τα προϊόντα των οποίων προορίζονται για εξαγωγές, είναι ταυτόχρονα ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς των τουριστών. Στην πολιτεία αυτή βρίσκεται για παράδειγμα η πόλη Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, την οποία προτιμούν πολλοί βορειοαμερικανοί τουρίστες.

Όμως η Πολιτεία αυτή βιώνει εδώ κι έναν χρόνο ραγδαία αύξηση των βίαιων επεισοδίων που συνδέονται με τις συγκρούσεις μεταξύ των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος.

Τα καρτέλ των ναρκωτικών, όπως η Νέα Γενιά του Χαλίσκο, το καρτέλ της Πολιτείας Σιναλόα και η συμμορία Σέτας, δρουν στην περιοχή, όπου πέραν της διακίνησης ναρκωτικών επιδίδονται επίσης σε απαγωγές, σε εκβιάσεις και κλοπές καυσίμων, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση