HomeΚΟΣΜΟΣΤο παράξενο δώρο που πήρε ο Κιμ από τον Λαβρόφ

Το παράξενο δώρο που πήρε ο Κιμ από τον Λαβρόφ

Ο Ρώσος υπουργός επισκέφτηκε την Πιονγκγιάνγκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια νότα μυστηρίου πρόσθεσε στην επίσκεψή του στην Πιονγκγιάνγκ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας βρέθηκε την Πέμπτη στη Βόρεια Κορέα και συναντήθηκε με τον «ελέω θεού» ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και με υψηλόβαθμους αξιωματούχους με στόχο να στηρίξει τις συνομιλίες μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας για την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο.

Όμως, η συνάντηση του Λαβρόφ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν είχε μια αναπάντεχη εξέλιξη, που δημιούργησε αναπάντητα ερωτήματα και απορίες στους παρευρισκόμενους. Ο Ρώσος ΥΠΕΞ χάρισε στον βορειοκορεάτη ηγέτη ένα ξύλινο κουτί με μια όμορφη εικόνα στην εξωτερική του επιφάνεια και με χαμόγελο όλο νόημα είπε στον Κιμ Γιονγκ Ουν καθώς του έδινε το κλειδί του κουτιού: «Μπορείτε να κλειδώσετε μυστικά εδώ μέσα».

Η συνάντηση των δύο ανδρών πήγε καλά και σύμφωνα με το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA «ο Κιμ Γιονγκ Ουν διαβεβαίωσε τον Λαβρόφ πως παραμένει δεσμευμένος για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και ελπίζει να προχωρήσει η διαδικασία για την επίλυση του ζητήματος».

Οι δύο άνδρες δεν αποκλείεται να συναντηθούν ξανά στη Μόσχα αφού ο Λαβρόφ προσκάλεσε τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία. «Θα είμαστε ευχαριστημένοι αν έρθετε να μας επισκεφθείτε», είπε ο Ρώσος υπουργός στον Κιμ Γιονγκ Ουν και εκείνος έστειλε τους χαιρετισμούς του στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ συναντήθηκε και με τον βορειοκορεάτη ομόλογό του Ρι Γιονγκ Χο και δήλωσε πως ο στόχος της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου δεν μπορεί να επιτευχθεί όσο ισχύουν οι κυρώσεις εναντίον της Βορείου Κορέας.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση