HomeΚΡΗΤΗΣτον αντιπεριφερειάρχη Χανίων ο Ρουμάνος υπουργός

Στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων ο Ρουμάνος υπουργός

Στο επίκεντρο ζητήματα τουρισμού και αυτοδιοίκησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφτηκε χθες, Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Δημόσιας Διοίκησης και Ευρωπαϊκών Πόρων της Ρουμανίας, Δρ. Octav-Dan Paxino, συνοδευόμενος από τη Σύμβουλό του, κα Mariana Ionescu.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων του υπουργού με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, ο οποίος βρίσκεται στα Χανιά με αφορμή τη συμμετοχή του στην ετήσια συνάντηση στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευρωπαϊκή πολιτική συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται από την Τετάρτη 30 Μαΐου έως και σήμερα Παρασκευή 1η Ιουνίου στο Θέατρο «Μίκη Θεοδωράκη» στο Παλιό Λιμάνι Χανίων.

Έπειτα από λεπτομερή αναφορά στην ελληνική του καταγωγή, ο Υπουργός συζήτησε με τον Αντιπεριφερειάρχη θέματα που περιέλαβαν μεταξύ άλλων τα κοινά πολιτιστικά και θρησκευτικά σημεία όπως και τη μακροχρόνια φιλία που συνδέουν τις χώρες μας, τη σταθερή άφιξη τουριστών από τη Ρουμανία στην περιοχή μας τα δύο τελευταία χρόνια, την κρίση στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, το γεγονός της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Ρουμανία από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2019, και άλλα ζητήματα της επικαιρότητας στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Βουλγαράκης ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψή του και του ευχήθηκε καλή διαμονή στην πόλη μας, και οι δύο άντρες αντάλλαξαν βιβλία και αναμνηστικά δώρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση