HomeΕΛΛΑΔΑΜήνυση για εσχάτη προδοσία στον Κοτζιά για το Σκοπιανό

Μήνυση για εσχάτη προδοσία στον Κοτζιά για το Σκοπιανό

Μήνυση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μήνυση εις βάρος του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για «εσχάτη προδοσία» αντέδρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μακεδονικών Συλλόγων (ΠΟΠΣΜ) στις τελευταίες εξελίξεις στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, την ώρα που η Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη ζητεί τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την έγκριση της συμφωνίας που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σερρών από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιώργο Τάτσιο, ο υπουργός διέπραξε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας εκχωρώντας το όνομα της Μακεδονίας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσων με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ και «δημιουργώντας προηγούμενο με την παραδοχή ύπαρξης Μακεδόνων πλην ημών των Ελλήνων».

«Δυστυχώς», καταλήγει το κείμενο της μήνυσης, «με τους χειρισμούς του ο κ. Κοτζιάς εξυπηρέτησε τα συμφέροντα της ακροδεξιάς των Σκοπίων που επιθυμεί διακαώς την εγκαθίδρυση δήθεν ‘Μακεδονικού’ έθνους και κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τα ‘ιμπεριαλιστικά’ σχέδια του ΝΑΤΟ (για ένταξη των Σκοπίων) για τα οποία η κυβέρνηση ήταν αντίθετη προεκλογικά και ιδεολογικά».

Στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία καλεί την ελληνική Δικαιοσύνη να προστατεύσει, έστω και την τελευταία στιγμή, τους Μακεδόνες «από την ολοκλήρωση της εθνικής μειοδοσίας».

Από την πλευρά του, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα, προειδοποιώντας τον Πρωθυπουργό «να μη διανοηθεί να προχωρήσει σε συμφωνία» με τον Ζόραν Ζάεφ χωρίς τη σύγκληση του Συμβουλίου. Αίτημα της Ενωσης Κεντρώων είναι επίσης να τεθεί σε δημοψήφισμα η συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή:

«Η ονομασία Μακεδονία είναι αδύνατον να δοθεί στα Σκόπια χωρίς δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Αν η κυβέρνηση προχωρήσει ερήμην της κοινωνίας, θα επιτελέσει μέγιστο εθνικό ατόπημα και οι ευθύνες θα συνοδεύουν όσους βουλευτές ψηφίσουν στη Βουλή την παράδοση της Μακεδονίας». protagon.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση