HomeHL-9Περιπέτεια εν πλω – Ο άνεμος έριξε το σκάφος στα βράχια

Περιπέτεια εν πλω – Ο άνεμος έριξε το σκάφος στα βράχια

Προσάραξε στα αβαθή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περιπετειώδης ήταν η προσπάθεια του καπετάνιου επαγγελματικού σκάφους αναψυχής να δέσει στο αλιευτικό καταφύγιο του Μόχλου το μεσημέρι, καθώς οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στη θαλάσσια περιοχή στάθηκαν η αφορμή να προσαράξει το σκάφος.

Πιο συγκεκριμένα, η Λιμενική Αρχή Σητείας ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη του επαγγελματικού βοηθητικού σκάφους θαλασσίων μέσως αναψυχής «Σοφία» ότι το πλοιάριο προσέκρουσε στα αβαθή, σε βραχώδες σημείο του Μόχλου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα του Λιμενικού Σώματος ενώ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο καπετάνιος που ήταν και ο μοναδικός επιβάτης του σκάφους τη δεδομένη στιγμή, κατά την προσπάθεια του να εισέλθει στο αλιευτικό καταφύγιο έσβησε ο κινητήρας του σκάφος, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τον δυνατό άνεμο που έπνεε στην περιοχή και να προσκρούσει στα βράχια.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ το «Σοφία» πρόκειται να αποκολληθεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη.

Από το Λιμεναρχείο Σητείας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμηση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση