HomeHL-9Βρήκαν αρχαία…στα έργα για τον βιολογικό καθαρισμό

Βρήκαν αρχαία…στα έργα για τον βιολογικό καθαρισμό

Διεκόπησαν οι εργασίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπροστά σε ένα αρχαιολογικό επίτευγμα βρέθηκαν τα συνεργεία, που πραγματοποιούν τις εργασίες κατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας.

Συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης κατά τη διάρκεια των εργασιών, τα συνεργεία ανακάλυψαν αρχαία στο κεντρικό πάρκινγκ της Αγίας Πελαγίας, σε μικρή απόσταση από το σημείο, όπου πριν από ένα μήνα είχαν βρεθεί κι άλλα αρχαιολογικά ευρήματα.

Η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου διέκοψε τις εργασίες, προκειμένου η αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία να εξετάσει τα ευρήματα και να δώσει την εντολή να ξεκινήσει ξανά το έργο.

Η μονάδα βιολογικού καθαρισμού έχει αρχίσει ήδη να κατασκευάζεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Μαλεβιζίου εκτάσεως 13 στρεμμάτων, με το έργο, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ, να έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020» με συγχρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» και από ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Μαλεβιζίου.

Αξίζει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα στον τομέα, δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της διάθεση των λυμάτων της περιοχής, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, βελτιώνει αισθητά την καθημερινότητά τους, ενώ μέσω των δικτύων ακαθάρτων και ομβρίων θωρακίζεται ο οικισμός από πλημμυρικά φαινόμενα – που έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές κατά το παρελθόν.

Παράλληλα, μέσω της τριτοβάθμιας επεξεργασίας των λυμάτων που θα πραγματοποιεί και της μεγάλης λιμνοδεξαμενής που θα κατασκευαστεί, θα προσφέρει νερό για την άρδευση, καθώς και λίπασμα, μέσα από ειδική επεξεργασία που θα πραγματοποιείται, ενώ η κατασκευή της μονάδας, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των συγκεκριμένων περιοχών για τα επόμενα 20 χρόνια, με παράλληλη πρόβλεψη επέκτασης για κάλυψη των αναγκών της επόμενης 40ετίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση