HomeΕΛΛΑΔΑΣε κοινοβουλευτική αναβαθμίζεται η επιτροπή για το φάρμακο

Σε κοινοβουλευτική αναβαθμίζεται η επιτροπή για το φάρμακο

Όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση των μελών της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αναβάθμιση της διακομματικής επιτροπής για το φάρμακο σε κοινοβουλευτική, αποφασίστηκε κατά τη πρώτη συνάντηση που είχαν την Τρίτη τα μέλη της στην οδό Αριστοτέλους.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός διευκρίνισε ότι αυτό ήταν εξ αρχής στις προθέσεις του και το «αμέσως επόμενο διάστημα σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη θεσμοθέτηση μιας μόνιμης διακομματικής επιτροπής».

Επιπλέον και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην εισήγηση του ο υπουργός Υγείας ανέφερε επίσης, ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε ένα τεράστιο έλλειμμα σε θεσμικό επίπεδο στο χώρο της Υγείας και στο χώρο του φαρμάκου που οδήγησε στο γνωστό «πάρτι», ενώ επεσήμανε την ανάγκη θωράκισης του συστήματος για να μην διαιωνίζονται αυτές οι παθογένειες και οι στρεβλώσεις.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση μετείχαν βουλευτές των κομμάτων και επιστημονικοί συνεργάτες τους. Πιο συγκεκριμένα:

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκαν οι: Σ. Παπαδόπουλος και Κώστας Μορφίδης. Από τη ΝΔ ήταν παρόντες οι: Β. Οικονόμου, Ι. Φωτήλας, Β. Κοντοζαμάνης και Κ. Γρηγοράκος. Το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησαν οι: Ε. Χριστοφιλοπούλου, Κ. Μπαριώτας και Σ. Ζώτος. Από το Ποτάμι παραβρέθηκαν οι: Γ. Μαυρωτάς και οι επιστημονικοί συνεργάτες, Σ. Κουπίδης και Π. Γεωργίου. Από την Ένωση Κεντρώων μετείχαν οι Στ. Σκληβάγκος και Γ. Αποστολάκης.

Στη συνάντηση πήραν μέρος επίσης, η πρόεδρος του ΕΟΦ, Κ. Αντωνίου, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σ. Μπερσίμης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Αν. Τάγαρης , ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΦΕΤ, Δ. Πανταζής και ο σύμβουλος του ΓΓ του Υπουργείου Υγείας, Γ. Ποδηματάς, προκειμένου να ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για τα σημερινά δεδομένα και τις προκλήσεις στη φαρμακευτική πολιτική της χώρας.

tanea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση