HomeΚΟΣΜΟΣΓαλλία: Ο «Spiderman» έσωσε τον τετράχρονο

Γαλλία: Ο «Spiderman» έσωσε τον τετράχρονο

Έλαβε πιστοποιητικό νόμιμης διαμονής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για τη νομιμοποίηση του Μαμουντού Γκασαμά, του μέχρι προχθές παράτυπου μετανάστη από το Μαλί που έγινε διάσημος όταν έσωσε με ηρωικό τρόπο τη ζωή ενός τετράχρονου παιδιού που κρεμόταν από μπαλκόνι στο Παρίσι.

Μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο Γκασαμά παρέλαβε το πιστοποιητικό νόμιμης διαμονής, ενώ υπέγραψε δεκάμηνη σύμβαση για να εργαστεί στο πυροσβεστικό σώμα.

Το πιστοποιητικό νόμιμης διαμονής θεωρείται ως πρώτο βήμα για τη χορήγηση γαλλικής υπηκοότητας.

Διορίστηκε ως πυροσβέστης

Όπως επίσης του είχε υποσχεθεί ο Γάλλος πρόεδρος, ο 22χρονος Spiderman υπέγραψε σήμερα δεκάμηνη σύμβαση σύμβαση εργασίας στην πολιτική υπηρεσία του πυροσβεστικού σώματος του Παρισιού, έγινε γνωστό από τον Πιερ-Αντρέ Ντουράν, τον περιφερειάρχη του Σεν Σαιν Ντενί, βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Γκασαμά παρέλαβε το πιστοποιητικό από τη νομαρχία του Μπομπινί, όπου είχε κατατεθεί το αίτημα χορήγησης άδειας παραμονής, ενώ έφυγε χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί εκεί κι επιβιβάστηκε σε ένα πυροσβεστικό όχημα.

«Ήταν συγκινημένος, είναι απόλυτα φυσιολογικό» σχολίασε ο νομάρχης, εγκωμιάζοντας για μια ακόμη φορά την ενέργεια του νεαρού μετανάστη.

Σε τρεις μήνες θα του χορηγηθεί η γαλλική υπηκοότητα

Εντός ενός μήνα ο Γκασαμά αναμένεται να πάρει την κάρτα διαμονής διάρκειας 10 ετών προτού του χορηγηθεί η γαλλική υπηκοότητα, σε διάστημα 3 μηνών.

Σε δίκη ο πατέρας του παιδιού

Την ίδια ώρα, ο πατέρας του παιδιού που έσωσε ο 22χρονος Spiderman θα δικαστεί το Σεπτέμβριο για παραμέληση γονικών υποχρεώσεων, καθώς είχε αφήσει το παιδί μόνο στο μπαλκόνι.

Σύμφωνα με το BBC, η οικογένεια του μικρού αγοριού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον Μαμουντού Γκασαμά, που του έσωσε τη ζωή.

«Είναι πραγματικά ένας ήρωας» δήλωσε η γιαγιά του αγοριού.

Ανακούφιση νιώθει η μητέρα

Χθες, η μητέρα του παιδιού, που βρισκόταν στον Ινδικό Ωκεανό όταν έγινε το περιστατικό υποστήριξε στο Antenne Réunion:«Η κατάσταση θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ χειρότερα, επομένως νιώθω ανακούφιση».

«Δεν δικαιολογώ τη συμπεριφορά του συζύγου μου. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί και σε άλλους (…). Ο γιος μου στάθηκε τυχερός» συνέχισε, προσθέτοντας ότι σκοπεύει να ευχαριστήσει τον Γκασαμά.

protothema.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση