HomeHL-LifestyleΜπάμπης Παπαφιλιππάκης: «Ήταν πραγματικό δώρο Θεού η συνεργασία μου με τον “θρύλο” Χρήστο Νικολόπουλο»

Μπάμπης Παπαφιλιππάκης: «Ήταν πραγματικό δώρο Θεού η συνεργασία μου με τον “θρύλο” Χρήστο Νικολόπουλο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα πρώτα του βήματα ως στιχουργός κάνει ο Κρητικός δημοσιογράφος, Μπάμπης Παπαφιλιππάκης, ο οποίος είχε την ευτυχία στο ξεκίνημα της στιχουργικής του καριέρας να έχει συνεργασία με τον ζωντανό θρύλο του ελληνικού πενταγράμμου, τον Χρήστο Νικολόπουλο.

Ο Χανιώτης στιχουργός μαζί με τον συνθέτη των μεγάλων επιτυχιών υπογράφουν και τα οκτώ τραγούδια που θα ερμηνεύσει ο Ισραηλινός τραγουδιστής, Asi Yehiel και τα οποία θα συμπεριληφθούν στο cd του, που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Με αφορμή τη κυκλοφορία στο Youtube των πρώτων δύο τραγουδιών του με τον Χρήστο Νικολόπουλο για τον Asi Yehiel, ο Μπάμπης Παπαφιλιππάκης ανοίγει την καρδιά του στο cretapost.gr και μας μιλάει για το πώς ασχολήθηκε με τη στιχουργική αλλά και το πώς προέκυψε η συνεργασία με τον μεγάλο λαϊκό δημιουργό.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαφιλιππάκη τον γνωρίζαμε, ωστόσο πλέον μας συστήθηκε και ο στιχουργός Μπάμπης Παπαφιλιππάκης. Μίλησέ μας λίγο γι’αυτό.

«Κατ’ αρχάς θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το γεγονός ότι μου το μεγαλύτερο σάιτ της Κρήτης ασχολείται μαζί μου στα πρώτα μου βήματα ως στιχουργός. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που βλέπω και το δεύτερο όνειρό μου μετά τη δημοσιογραφία να εκπληρώνεται.

Γιατί από πολύ μικρός ήθελα να γίνω αθλητικογράφος και παράλληλα να γράφω και τραγούδια. Οπότε νιώθω ευλογημένος και ευχαριστώ τον Θεό που σιγά σιγά αρχίζω να αποκτώ κι εγώ μία οντότητα και στη στιχουργική».

Πες μας δύο λόγια το πώς προέκυψε η ενασχόλησή σου με τους στίχους;

«Από μικρός, περίπου από 13 ετών με θυμάμαι να γράφω στιχάκια σε σχολικά τετράδια και βιβλία. Ήταν και παραμένει η ψυχοθεραπεία μου. Θυμάμαι μάλιστα ότι μία φορά η μάνα μου μόλις τελείωσε τα σχολικό έτος είχε πετάξει τα τετράδια μου και σε ένα από αυτά είχα γράψει μερικά τραγούδια. Είχα πέσει σε κατάθλιψη».

Προέρχεσαι από μουσική οικογένεια;

«Όχι δεν θα το έλεγα. Ο πατέρας μου γράφει καλές μαντινάδες, όμως πέραν τούτου ουδέν. Βέβαια ίσως να… φταίει το λάδι (γέλια). Κι αυτό γιατί ο νονός μου ο Σπύρος Κουτσογιαννάκης είναι από τους καλύτερους Έλληνες μουσικούς και μαέστρος της φιλαρμονικής του Δήμου Κισάμου».

Πως προέκυψε η συνεργασία σου με τον συνθέτη των επιτυχιών τον Χρήστο Νικολόπουλο, ο οποίος έχει συνεργαστεί με όλα τα ιερά τέρατα του λαϊκού πενταγράμμου και μας έχει χαρίσει αμέτρητες επιτυχίες;

«Η συνεργασία μου με τον κύριο Νικολόπουλο ήταν πραγματικά δώρο θεού. Από τον κύριο Χρήστο είχα πάρει μία συνέντευξη και έκτοτε είχαμε κρατήσει μία επαφή. Κάποια ημέρα σκέφτηκα «να τον ενοχλήσω και να του πω ότι γράφω στίχους;» και όντως το έκανα χωρίς βέβαια να περιμένω κάτι. Κι αυτό γιατί γνώριζα ότι τα μουσικά στάνταρ του ήταν πολύ υψηλά. Βλέπετε μιλάμε για έναν ζωντανό θρύλο της ελληνικής μουσικής.

Του έδωσα λοιπόν 15 τραγούδια, πιο πολύ για να μου πει τη γνώμη του και να με διορθώσει. Μετά από δύο μήνες, και ενώ για να είμαι ειλικρινής δεν έδινα πιθανότητες για κάτι χτύπησε το τηλέφωνό μου και ήταν ο κύριος Χρήστος. «Κοίταξε στο email σου μου είπε και είδα ότι είχε μελοποιήσει οκτώ τραγούδια μου. Έκλαιγα, δεν το πίστευα. Ήταν από τις στιγμές που δεν θα ξεχάσω όσο ζω».

Και πως προέκυψε η συνεργασία με τον Iσραηλινό τραγουδιστή, τον Asi Yehiel;

«Ο κύριος Νικολόπουλος με πληροφόρησε λίγο καιρό μετά ότι θα κάνουμε μαζί όλο το καινούργιο cd αυτού του αξιόλογου τραγουδιστή. Πραγματικά με χαροποίησε πολύ το γεγονός αυτό γιατί οι στίχοι μου ταξιδεύουν και εκτός συνόρων και αυτό, όπως είναι φυσικό αποτελεί τιμή για εμένα».

Ήδη έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα δύο τραγούδια σας για τον Asi σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους δικούς σου. Τι μηνύματα παίρνεις από τον κόσμο;

«Όντως τα πρώτα δύο τραγούδια μας, το «Χαραμίζεσαι» και το «Είσαι ανάμνηση του χθες» κυκλοφόρησαν προ ημερών στο youtube και πάνε πολύ καλά. Είμαι ευχαριστημένος γιατί λαμβάνω πολύ θετικά μηνύματα από τον κόσμο».

Σε ποιους αισθάνεσαι ότι οφείλεις να πεις ένα ευχαριστώ;

«Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους δεν με πίστεψαν και με πείσμωσαν να γίνω καλύτερος. Οι κλειστές πόρτες είναι μεγάλο σχολείο και έχω να πάρω ακόμα πολλά μαθήματα. Φυσικά οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κύριο Νικολόπουλο που μου έδωσε μία μεγάλη ευκαιρία να έχω αυτή τη συνεργασία-σταθμός μαζί του.

Θα τον ευγνωμονώ για πάντα για το καλό που μου έκανε. Βέβαια θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γνωστό τραγουδιστή, με τον οποίο πλέον έχουμε γίνει καλοί φίλοι, τον Δημήτρη Γιώτη, καθώς ήταν από τους πρώτους που με πίστεψαν. Επίσης ενώ ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω και στους Γιάννη Βασιλείου και Γιάννη Πετρίδη, με τους οποίους έχω γράψει τα πρώτα μου δύο τραγούδια».

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον και ποια τα όνειρά σου;

«Ένα από τα άμεσά σχέδια μου είναι να χάσω κιλά (γέλια). Για να μιλήσουμε και σοβαρά στόχος μου είναι να έχω ανοιχτά τα αυτιά μου και να γίνομαι καλύτερος από τις παρατηρήσεις και από τις συμβουλές των ανθρώπων από τον χώρο που έχουν ασχοληθεί μαζί μου και έχουν πιστέψει στις όποιες δυνατότητες έχω. Βέβαια όνειρό μου είναι κάποια στιγμή να καταφέρω να γράψω ένα τραγούδι στον Σταμάτη Γονίδη αλλά και να καθιερωθώ στον χώρο, αν το αξίζω φυσικά».

Υπάρχουν κάποια άλλα τραγούδια σου που θα κυκλοφορήσουν σύντομα;

«Εκτός από τα υπόλοιπα έξι τραγούδια σε στίχους δικούς μου και σε μουσική του κύριου Νικολόπουλου που ερμηνεύσει ο Asi Yehiel και θα συμπεριληφθούν στο cd του έχω γράψει ένα τραγούδι με τον Δημήτρη Γιώτη, που θα συμπεριληφθεί στο καινούργο του cd του».

Διαφήμιση
Διαφήμιση