HomeHL-EconomyΣταθάκης: Διαδικασίες αποκρατικοποίησης ΕΛΠΕ και ΔΕΗ

Σταθάκης: Διαδικασίες αποκρατικοποίησης ΕΛΠΕ και ΔΕΗ

Περίπου 12 μήνες η διάρκεια τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα χρόνο, κατά μέσο όρο, θα διαρκέσουν οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης των ΕΛΠΕ και της ΔΕΗ που αφορούν αντίστοιχα την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών και των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5FM», ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι και στις δύο περιπτώσεις το χρονοδιάγραμμα είναι αρκετά σφιχτό αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ περίπλοκες διαδικασίες.

«Στις 30 Μαΐου κλείνει ο πρώτος κύκλος, θα έχουμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος και θα μπούμε στις επόμενες φάσεις αυτής της διαδικασίας. Θεωρώ ότι και οι δύο, που είναι πάρα πολύ σημαντικές αποκρατικοποιήσεις, θα προχωρήσουν κανονικά» πρόσθεσε ο υπουργός.Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Τετάρτη, λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα ΕΛΠΕ, ενώ για τις λιγνιτικές μονάδες η προκήρυξη θα πρέπει να δημοσιευθεί μέχρι την Πέμπτη 31 Μαΐου.

«Η αύξηση των τιμών των καυσίμων οφείλεται στην άνοδο της διεθνούς τιμής πετρελαίου»Αναφορικά με την αύξηση των τιμών των καυσίμων, ο κ. Σταθάκης απέδωσε την αύξηση των τιμών των καυσίμων στην άνοδο της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, ενώ χαρακτήρισε άκαιρη τη συζήτηση για το ενδεχόμενο μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων στα καύσιμα.

Τόνισε ακόμη ότι «κερδοσκοπία σαφώς και υπάρχει, και δουλειά της κυβέρνησης είναι να την αντιμετωπίσει αλλά μέχρι εκεί».

tovima.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση