HomeHL-Greece«Καταιγίδα» νομοσχεδίων από ΕΝΦΙΑ μέχρι Σκοπιανό στη Βουλή

«Καταιγίδα» νομοσχεδίων από ΕΝΦΙΑ μέχρι Σκοπιανό στη Βουλή

Το τριήμερο 11-14 Ιουνίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εντατικούς μνημονιακούς ρυθμούς αναμένεται να εισέλθει το επόμενο διάστημα η Βουλή προκειμένου να ψηφιστούν δεκάδες μέτρα που συνδέονται με την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης. Σύμφωνα με πληροφορίες στον κυβερνητικό προγραμματισμό περιλαμβάνεται η νομοθέτηση όλων των προαπαιτούμενων εως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου καθώς και η συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων εφόσον επιτευχθεί συμφωνία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν στην Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2022, ρυθμίσεις για τον νόμο Κατσέλη, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και το νέο πλαίσιο επιβολής ΕΝΦΙΑ ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει νομοσχέδιο για τις ανώνυμες εταιρείες. Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν εγκριθεί από την εθνική αντιπροσωπεία όλα τα προαπαιτούμενα στο διάστημα 11 εως 14 Ιουνίου ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμότητες στο eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Ωστόσο, εκτός των μνημονιακών εκκρεμοτήτων, η κυβερνητική ατζέντα φαίνεται πως επιθυμεί να περάσει από την Βουλή και άλλα «δύσκολα» νομοσχέδια πριν την έναρξη των θερινών τμημάτων του κοινοβουλίου που αναμένονται τον Ιούλιο.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση και φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τον «Καλλικράτη» αλλά και ρυθμίσεις για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Επίσης, το Μέγαρο Μαξίμου έχει δείξει πως αναζητά επίμονα συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων και εφόσον αυτή επιτευχθεί θα εισαχθεί στην Ολομέλεια εως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση