HomeHL-GreeceΆνθιμος για Σκοπιανό: Είναι σαν να έρχεται κάποιος να εγκατασταθεί σπίτι μας

Άνθιμος για Σκοπιανό: Είναι σαν να έρχεται κάποιος να εγκατασταθεί σπίτι μας

«Γιατί τόση κακότης;» από πλευρά Τουρκίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αγρυπνία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, πραγματοποιήθηκε χθες στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Ο μητροπολίτης της πόλης, Άνθιμος, μίλησε σχετικά στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, κάνοντας λόγω για κακία από πλευράς Τουρκίας, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της ονοματοδοσίας της ΠΓΔΜ.

«Ήταν μία εκδήλωση πολιτιστικού και πνευματικού και θρησκευτικού χαρακτήρα χωρίς να θίγει κανέναν ή να απειλεί κανένα αλλά να διατρανώνει τη συμβολή των πράξεων δικαιοσύνης όπως χρειάζεται αυτήν τη στιγμή για τους δύο στρατιωτικούς, που δεν έκαναν τίποτα για να κρατούνται σε φυλακές που είναι ισχύος μεγάλης. Αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη πικρία στη συνείδηση του λαού και θεωρείται ακόμη και ταπείνωση… Γιατί τόση κακότης; Και από την πλευράς της Τουρκίας, κατά τρόπο που ξέρουν και χρησιμοποιούν, αφήνεται να εννοηθεί ότι ‘’εσείς έχετε κάνει αντίστοιχη πράξη» με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς. Αυτοί όμως ήρθαν μόνοι τους…», είπε για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Για το Σκοπιανό, με δεδομένο -όπως είπε ο Γιώργος Παπαδάκης- το όνομα «Μακεδονία» θα υπάρχει, ανέφερε: «Αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο, θα είμαστε το μοναδικό κράτος σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο που θα δεχθεί μια τέτοιου τύπου λύση. Δεν είναι δυνατό… Δεν χωράει μέσα στο σπίτι σου να έρθει κάποιος να εγκατασταθεί και να νομίζει ότι δικαιωματικά θα πράξει ό,τι μπορεί για να επιβεβαιώσει το δικαίωμά του να μείνει μέσα στο σπίτι σου».

Για το εάν η Εκκλησία λάβει μέρος σε ανάλογα συλλαλητήρια: «Οπωσδήποτε, εγώ προσωπικά. Νομίζω ότι είναι ένα υπόδειγμα και για το μέλλον, να διεκδικούμε αυτά που πρέπει για την πατρίδα μας, χωρίς να διαταράσσουμε την τάξη και την πραγματικότητα της ζωής των πολιτών μας και από εκεί και πέρα, οι αρμόδιοι, οι πολιτικοί μας, να προχωρήσουν στη λύση των ζητημάτων αυτών».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση