HomeHL-9Πόσο μειώθηκε η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Πόσο μειώθηκε η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μειώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr καθώς από το 13,3% που είχε καταγραφεί τον Μάρτιο του 2017 σήμερα βρίσκεται στο 8,2%. Η διαφορά στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής βρίσκεται πλέον στο 6,5%.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 23,9%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 15,7%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,3% και το ΚΚΕ με 4,4%.

Κάτω από το 3% στην πρόθεση ψήφου βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων (1,6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,6%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4%, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου (1,3%) και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου (1,2%), ενώ η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, συγκεντρώνει μόλις το 0,6%.

Σημείο «κλειδί» που καθιστά απρόβλεπτες τις εξελίξεις είναι η «μετέωρη ψήφος», που παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Η συσπείρωση της ΝΔ, σε σχέση με τις εκλογές του 2015 ανέρχεται στο 76%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόλις στο 33% και μάλιστα όπως καταγράφεται η πλειονότητα των ψηφοφόρων δεν έχει μετακινηθεί σε κάποιο άλλο κόμμα αλλά βρίσκονται στο χώρο της «μετέωρης ψήφου» (όσοι δεν επιλέγουν αυτή τη στιγμή κάποιο κόμμα).

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση