HomeHL-9Στα μουσεία του Αγίου Γεωργίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στα μουσεία του Αγίου Γεωργίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Το χειρόγραφο μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος λίγο πριν αποχωρήσει από το Οροπέδιο Λασιθίου, όπου παραβρέθηκε για τον εορτασμό της 151ης επετείου από την ιστορική Μάχη του Λασιθίου, επισκέφθηκε τα μουσεία του Αγίου Γεωργίου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, έπειτα από την λήξη των εκδηλώσεων μνήμης και εορτασμού της μάχης του Λασιθίου και την τελετή ανακήρυξης του ως επίτιμο δημότη του τόπου μας, έφτασε στο Μουσείο Αγίου Γεωργίου, όπου τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος Γεώργιος Χατζάκης, και το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Οροπεδίου Λασιθίου (Ε.Λ.Σ.Ο.Λ.),  ενώ στον γύρω χώρο υπήρξε πλήθος κόσμου που χειροκρότησαν θερμά τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Σύλλογος πρόσφερε στον πρόεδρο μια ανθοδέσμη, παραδοσιακά ξεροτήγανα, αναμνηστικά δώρα από το μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου και ένα ακριβές χειροποίητο αντίγραφο του παραδοσιακού ανεμόμυλου.

Ο Ανεμόμυλος εντυπωσίασε τον πρόεδρο, ο οποίος μάλιστα μίλησε με θαυμασμό για τους ανεμόμυλους του Οροπεδίου και υποσχέθηκε ότι θα συμπαρασταθεί στο ακέραιο στην προσπάθεια αναστήλωσης του αιολικού πάρκου της περιοχής.

laografiko-mouseio-1

Ο κύριος Παυλόπουλος αφού χαιρέτησε και συνομίλησε με τον κόσμο κατόπιν ξεναγήθηκε στους χώρους των μουσείων από τον επίτιμο πρόεδρο του συλλόγου και βραβευμένο ιστορικό Γεώργιο Παναγιωτάκη, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για την επίσκεψή του, παρατείνοντας μάλιστα τον χρόνο παραμονής του.

mouseio

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επισκέφθηκε κατά σειρά, το λαογραφικό και  το νεοκλασικό μουσείο, το μουσείο ενθυμημάτων του Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ δεν παρέλειψε να μπει στην προσκείμενη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου για να προσκυνήσει και να θαυμάσει τα ξυλόγλυπτα τέμπλα που κοσμούν τον διάκοσμο της εκκλησίας.

Η ικανοποίηση του προέδρου της δημοκρατίας ήταν έκδηλη και αποτυπώθηκε στο ιδιόχειρο μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών όπου αναφέρει:

«Προσκύνημα σε αυτό το κόσμημα της

πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που από την Κρήτη ρίχνει το φως της παράδοσης σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

Προκόπιος Παυλόπουλος

27η  Μαΐου 2018»

pavlopoulos5

Διαφήμιση
Διαφήμιση