HomeΚΡΗΤΗΕγκαίνια δρόμου στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου

Εγκαίνια δρόμου στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου

Θα συμβάλει σημαντικά στην οδική ασφάλεια της περιοχής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα εγκαίνια του δρόμου στον Κισσό Ρεθύμνου που λύνει ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του Αγ Βασιλείου και συμβάλλει σημαντικά στην οδική ασφάλεια, εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και την συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή, του Δημάρχου Γιάννη Ταταράκη, των Περιφερειακών Συμβούλων Νίκου Κακογιαννάκη, Κώστα Δανδουλάκη, εκπροσώπων τοπικών φορέων και κατοίκων της περιοχής.

egkainia-dromos5

Των εγκαινίων προηγήθηκε Αγιασμός που τέλεσε ο Μητροπολίτης Λάμπης και Σφακίων Ειρηναίος, ενώ νωρίτερα ο Περιφερειάρχης, η Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, Περιφερειακοί-Δημοτικοί σύμβουλοι, και εκατοντάδες πολίτες εκκλησιάστηκαν στον παρακείμενο εορτάζων Ιστορικό Μοναστήρι του Αγ Πνεύματος. Ο Μητροπολίτης κκ Ειρηναίος που χοροστάτησε της θείας λειτουργίας, ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης, ο Ηγούμενος της Μονής Βαρθολομαίος ευχαρίστησαν στις προσφωνήσεις τους δημόσια τον κ Αρναουτάκη για την παρουσία του αλλά και την έμπρακτη συμβολή του στην υλοποίηση του οδικού έργου, αλλά και άλλων έργων στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα σε ένδειξη αναγνώρισης του έργου του από την Ιερά Μόνη δόθηκε Σταυρός του Μοναστηριού στον Περιφερειάρχη και τιμητική πλακέτα, όπως τιμητικές πλακέτες και ευχαριστίες για το νέο οδικό έργο δόθηκαν στην Αντιπεριφερειάρχη, στον Δήμαρχο, στον πρόεδρο της κοινότητας.

Ο Δήμαρχος, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη, είπε ότι, το έργο που ολοκληρώθηκε, αφορούσε διάνοιξη ένα χιλιόμετρο και δυο χιλιόμετρα ασφαλτόστρωση και ότι ο συγκεκριμένος δρόμος Κισσού κάμπος -παράκαμψη Κισσού-Μοναστήρι Αγ. Πνεύματος λύνει ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, στο Μοναστήρι, και συμβάλλει στην οδική ασφάλεια. Ο Μητροπολίτης κκ Ειρηναίος αναφερόμενος παράλληλα στην Ιστορικότητα του Μοναστηριού το χαρακτήρισε κάστρο αγώνα για την Ελευθερία επί τουρκοκρατίας, αλλά και επίσης όπως, είπε, υπήρξε εξέχων διδασκαλείο, σχολαρχείο για την Κρήτη. Ο Μητροπολίτης, επίσης με τον Ηγούμενο της Μονής και τον Δήμαρχο ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για την μακραίωνη προσφορά του Μοναστηριού και συζήτησαν τις ανάγκες συντήρησης και ανάδειξης των κτιρίων της Μονής και της Ιστορικότητας της.

Ο Περιφερειάρχης μετά το Μοναστήρι του Αγ Πνεύματος επισκέφτηκε με την Αντιπεριφερειάρχη τον Δήμαρχο, τους Περιφερειακούς συμβούλους το Σπήλι και συμμετείχαν σε εκδήλωση της Ενορίας, του Δήμου, του Αθλητικού συλλόγου. Ο Δήμαρχος Γ. Ταταράκης στον χαιρετισμό του, όπως και εκπρόσωποι του Αθλητισμού, ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη για την στήριξη του στα έργα της περιοχής που αφορούν την ανάπτυξη, τον αθλητισμό, την ζωή στην ενδοχώρα. Μάλιστα αναγγέλθηκε ότι τον άλλο μήνα ολοκληρώνεται το έργο του φωτισμού του γηπέδου Σπηλίου  που γίνεται με την στήριξη του κ. Αρναουτάκη. «Πάντα η πόρτα του κ Αρναουτάκη είναι ανοιχτή σε όλους. Ποτέ δεν αρνήθηκε να βοηθήσει στα δίκαια αιτήματα του τόπου μας και τον ευχαριστούμε θερμά. Θα συνεχίσουμε την καλή συνεργασία, την σχέση εμπιστοσύνης και του ευχόμαστε να είναι για πολλά – πολλά ακόμα χρόνια Περιφερειάρχης, όχι τόσο για τον ίδιο, αλλά για την Κρήτη που τον έχει ανάγκη» τόνισε δημόσια στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους για την συνεργασία λέγοντας ότι, τίποτα δεν μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του, και ότι ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί να υλοποιήσουμε πολλά για την Κρήτη και τους ανθρώπους της.

egkainia-dromos4

Διαφήμιση
Διαφήμιση