HomeCity GuideΟ Άγγελος Ποθουλάκης μας παρουσιάζει την «Παραίτησή» του

Ο Άγγελος Ποθουλάκης μας παρουσιάζει την «Παραίτησή» του

Στην Ξύλινη Tabya η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι «Εκδόσεις Ραδάμανθυς» και ο κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος «Ξύλινη Tabya» παρουσιάζουν στο Ηράκλειο τον νεότερο Κρητικό λογοτέχνη το ερχόμενο Σάββατο 2 Ιουνίου στις 7:00 το απόγευμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο της «Ξύλινης Tabya» στη συμβολή Ντεντιδάκιδων και Μαστραχά.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Χρήστος Τσαντής, συγγραφέας – σύμβουλος ψυχικής υγείας και υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς, και ο Άγγελος Ποθουλάκης, συγγραφέας της νουβέλας. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σύμφωνα με τον εκδότη Χρήστο Τσαντή:

«Με το έργο «Η Παραίτηση», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς, ο Άγγελος Ποθουλάκης καταθέτει τα «διαπιστευτήριά του» στο χώρο της λογοτεχνίας. Με λόγο εξαιρετικά δουλεμένο και με μια ιστορία που θυμίζει έντονα φιλμ νουάρ, ο συγγραφέας συνταξιδεύει με τον αναγνώστη νοερά, περπατώντας στις όχθες ενός αφηγηματικού ποταμού. Με ιδιαίτερη σεμνότητα στέκεται ο νεότερος σε ηλικία Κρητικός λογοτέχνης της εποχής μας (γεννήθηκε το 1993), που σπουδάζει στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Με σεμνότητα, αλλά χωρίς φόβο και δέος, μας διηγείται μια «ιστορία προσεχώς», μας δίνει μια γεύση από το ταλέντο του και μας καλεί, μαζί με τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς, να σταθούμε πλάι του σε αυτά τα πρώτα, αλλά γεμάτα υποσχέσεις, λογοτεχνικά του βήματα.

Η τέχνη του Άγγελου υφαίνει σαν αργαλειός αδιόρατες συνομιλίες με τον «Μύθο του Σίσυφου» του Αλμπέρ Καμύ, με την «Έρημη χώρα» του Τ.Σ. Έλιοτ, με την «Γκραντίβα» του Σ. Φρόυντ, με την «Τελευταία ερώτηση» του Ι. Ασίμοφ, με την ποίηση του Καβάφη, του Καρυωτάκη. Ο τόπος και ο χρόνος, στο έργο του Άγγελου Ποθουλάκη μοιάζει σταματημένος, μα ποτέ δεν σταματά! Η γραμμή του ορίζοντα, πάντα μακριά, σηματοδοτεί την απόσταση του σύγχρονου ανθρώπου από τον ίδιο του τον εαυτό, και η θάλασσα το αέναο κάλεσμα…»

Η είσοδος για το κοινό στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση