HomeHL-SportsΟΦΗ Σπάρτη 5-0

ΟΦΗ Σπάρτη 5-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο εφιάλτης έλαβε τέλος με τον καλύτερο τρόπο! Ο ΟΦΗ επικράτησε με το επιβλητικό 5-0 της Σπάρτης την Κυριακή  στο πλαίσιο της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής της Β’ Εθνικής και μετάτρεψε τη φιέστα της ανόδου σε φιέστα και πρωταθλήματος, αφού κατέκτησε και τον τίτλο.

Οι Κρητικοί ήταν καταιγιστικοί και με χατ τρικ του Μάνου και από ένα γκολ των Κουτσιανικούλη και Παπαστεριανού πήραν εύκολα τη νίκη – τίτλου μπροστά σε περισσότερους από 6.000 φιλάθλους.

Στον αντίποδα, η Σπάρτη αδυνατούσε να κοντράρει τους πρωταθλητές, έχοντας το μυαλό της περισσότερο στο τι συνέβαινε στην Καρδίτσα και τελικά πανηγύρισε και αυτή, αφού ο Άρης κέρδισε στις καθυστερήσεις την Αναγέννηση, με τους Λάκωνες να παραμένουν τελικά στην κατηγορία, αφού υπερείχαν στην ισοβαθμία.

Τον… χαβά του ο Μάνος

Οι δύο ομάδες «καίγονταν» για τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους, αλλά αυτός που από το ξεκίνημα κυνήγησε περισσότερο το γκολ ήταν ο ΟΦΗ. Πράγμα λογικό, αφού η Σπάρτη είχε μεταβεί στο Ηράκλειο με μόλις 14 παίκτες και ήξερε ότι θα έπρεπε να βασιστεί περισσότερο στον… Άρη.

Τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους, με τον ΟΦΗ να έχει στο φινάλε του πρώτου μέρους 12(7) σουτ προς την εστία και τη Σπάρτη μόλις ένα 1(0), με την κατοχή 64%-36% υπέρ των γηπεδούχων.

Οι δύο από τις προσπάθειες των γηπεδούχων βρήκαν και στόχο, με τον Μάνο να αυξάνει και άλλο τη διαφορά του στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της κατηγορίας από τους διώκτες του, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 11ο λεπτό και «χτυπώντας» ξανά στο 25′.

Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες και για άλλα γκολ, με τον Μάνο να έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει από το πρώτο μέρος το χατ τρικ του, την ώρα που οι Λάκωνες είχαν να επιδείξουν μόνο ένα σουτ του Γραικού.

Διπλή γιορτή

Οι Κρητικοί συνέχισαν με ανάλογες διαθέσεις και στην επανάληψη και χωρίς να δυσκολευτούν ανέβασαν τον δείκτη του σκορ.

Ο Λεάλ ήταν εξαιρετικός βλέποντας τα κενά στην άμυνα των Λακώνων και σε μια από αυτές τις πάσες ακριβείας του τις μετέτρεψε σε γκολ ο Κουτσιανικούλης στο 65′.

Ο Στρέζος δεν ενοχλήθηκε ιδιαίτερα, αλλά έτσι κι αλλιώς όταν χρειάστηκε αποδείχθηκε ετοιμοπόλεμος, στερώντας από τη Σπάρτη έστω και το γκολ της τιμής.

Η κατοχή παρέμενε συντριπτικά υπέρ των γηπεδούχων (63%-37% στο φινάλε), ενώ ο Μάνος ολοκλήρωσε τελικά το χατ τρικ του στο 68′.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Παπαστεριανός τρία λεπτά αργότερα, ενώ οι Λάκωνες στα τελευταία λεπτά είχαν το μυαλό τους στον… πάγκο για την ενημέρωση από Καρδίτσα.

Η… λύτρωση ήρθε λίγο πριν το φινάλε, με το σφύριγμα τη λήξης να βρίσκει τις δύο ομάδες να μοιράζονται τη… φιέστα, με τον ΟΦΗ να σηκώνει και την «κούπα» που του παρέδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής, Λεωνίδας Λεουτσάκος, που ήταν στο γήπεδο.

Διαιτητής ήταν ο Ευάγγελος Κορδολαίμης (Ανατολικής Αττικής), με βοηθούς τους Εμμανουήλ Δουλγεράκη (Ανατολικής Αττικής) και Ιωάννη Κοκμοτο (Ρεθύμνου), ενώ 4ος ήταν ο Σπυρίδων Κολύτας (Λασιθίου).

Κίτρινες: 39′ Κοιλιάρας, 90’+2 Ποτουρίδης – 18′ Γραικός

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Μπολάκης, Κοιλιάρας (74‘ Μονιάκης), Νάστος, Παπαστεριανός, Μάνος (71′ Περογαμβράκης), Κουτσιανικούλης, Λεάλ (69′ Πουρτουλίδης), Βουό.

ΣΠΑΡΤΗ (Κώστας Οικονόμου): Μπακοδήμος, Γραικός (59′ Ρούμπος), Κωστάκης (67′ Μπέζας), Σάββα, Δοδοντσάκης, Βοσνακίδης, Κολτσίδας, Οικονομόπουλος, Καζβιρόπουλος, Μουζακίτης, Τσιόφου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση